Eksplosjonsartet brann i båter i Rørvik – folk i båtene måtte vekkes og evakueres

Mens melderen snakket med politiet spredte brannen seg fra én til flere av båtene ved kai i Rørvik.

En av båtene som fikk store skader etter brannen i Rørvik natt til mandag.  Foto: Lillian Lyngstad / Ytringen Avis

Saken oppdateres.

Brannvesenet og redningsskøyta rykket ut etter at det begynte brenne i flere båter ved Pettersholmen nord for Rørvik natt til mandag.

Klokken 04.46 meldte politiet at de hadde fått kontakt med alle båteierne. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Det ble først meldt om brann i en stor båt som lå ved kai i Pettersholmsundet i 3.20-tiden, men like før klokken fire varslet politiet i Trøndelag at brannen hadde spredt seg til to-tre andre båter.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


- Vi fikk inn melding fra en person som kom inn fra fiske. Melder så at det brant i en stor båt som lå til havn sammen med flere andre båter, sier operasjonsleder Wenche Johnsen ved politiets operasjonssentral i Trøndelag til Adresseavisen.

Mens melder snakket med politiet spredte brannen seg til ytterligere tre båter.

Politiet meldte om stor spredningsfare og at brannen spredte seg på eksplosjonsartet vis.

Krevende med varsling

Brannvesenet kom til stedet i 4-tiden. Da lå det ca. tolv båter fortøyd i området. De jobbet derfor med å flytte andre båter så ikke brannen spredte seg til dem, meldte NTB.

Innsatsleder i brannvesenet skryter av innsatsen til lokale krefter som tidlig i gang med å varsle folk som var i båtene natt til mandag.  Foto: Lillian Lyngstad / Ytringen Avis

Klokken 04.38 skrev 110-sentralen Namsos på Twitter at brannvesenet har oversikt over situasjonen og kontroll på båtene som har vært del av brannen.

Namdalsavisa meldte like før klokken 05.00 at det fortsatt brant i en båt, mens en annen båt var helt smeltet av varmen. En tredje båt var helt nedsotet.

Det var ikke meldt om savnede i forbindelse med brannen, opplyste politiet til Adresseavisen klokken 04.35 natt til mandag. Operasjonsleder Wenche Johnsen sa at de hadde vansker med å få svar hos alle båteierne siden det var midt på natten, men klokken 04.54 meldte politiet at alle eierne av båtene det brant i, var gjort rede for. Det ble heller ingen personskader.

- Gjorde en fantastisk jobb

- Vi fikk vite at det var spredning, og fryktet det verste. Heldigvis var det lokale krefter på på stedet som hadde begynt å vekke folk. De gjorde en fantastisk innsats, sier brannvesenets innsatsleder Tor Ove Meidal til Adresseavisen mandag formiddag.

- Det var en familie som sov i en annen båt ved brygga. Vi fikk vekt dem og de ble evakuert, sier Meidal.


Familien sov ikke noen av båtene som ble skadet av brannen, ifølge innsatslederen.

Innsatsleder Meidal forteller at folk på stedet hadde begynt å prøve å slukke selv med vannslange, men det hjalp lite.

- Vi fikk rekvirert redningsskøyta og begynte slukkingen. Vi fikk også inn ressurser fra våre kolleger på nabostasjonen vår i Kolveried. Vi fikk raskt kontroll på brannen og fikk avklart at det ikke var gass i den store båten som brant, sier Meidal.

Ifølge Meidal brant det i fire båter, hvor to fikk store skader. Det er usikkert hvor brannen startet. Meidell skryter av de som var først på stedet.

- De gjorde en fantastisk jobb med å varsle og de satt med opplysninger om hvem som eier båtene, og å få løsnet og få unna båter som var i nærheten. Det er glassfiberbåter og den røyken er farlig, sier Meidal.

Klokken 06.11 meldte 110-sentralen at brannvesenet avsluttet innsatsen og returnerer fra oppdraget.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå