Apotek i trøndersk kommune skal vaksinere folk i julen

Orkland kommune har inngått avtale om koronavaksinering med apotekene i kommunen.

Her i Amfi-senteret i Orkanger ligger et av apotekene der folk i Orkland snart kan få vaksine. De starter vaksinering tidlig i januar.  Foto: Jan Inge Lynum

Saken oppdateres.

Det skriver Orkland kommune i en pressemelding tirsdag kveld.

Dette betyr at folk i kommunen kan få satt tredje vaksinedose på flere av de lokale apotekene allerede i julen. Kravet er at folk oppfyller intervallkravet i uke 51 eller 52.

- Tilbudet er selvsagt gratis. I tillegg gjenåpnes teststasjon for gitte grupper som et supplement til testing hos fastlegene, og kommunen tilbyr selvtesting av skoleelever før skolestart, skriver kommunen i pressemeldingen.

Tirsdag ble det også kjent at Vaktapoteket i Trondheim sentrum planlegger for vaksinering i januar.

LES OGSÅ: Alle over 18 i Steinkjer kan bestille tredje vaksinedose

Fem ulike apotek

Avtalen med apotekene ble inngått mandag 20. desember. Det er snakk om i alt fem ulike apotek.

Apotek 1 Fannrem, Apotek 1 Orkanger og Boots apotek Orkanger ved Torgsenteret, starter med vaksinering før jul eller i mellomjulen. Vitus apotek Orkedalen ved Amfi-senteret Bårdshaug og Vitus apotek OTI Orkanger ved Amfi Oti-sentret vil starte med vaksinering i januar, skriver kommunen.

Det varierer hvilke dager de ulike apotekene tilbyr vaksinering og om det må bestilles time eller om det kan skje ved drop-in.

LES OGSÅ: Dette er vaksineplanen til Trondheim kommune - sjekk når du kan bestille time

Sprøyter med koronavaksine fra Pfizer klargjøres  Foto: NTB Scanpix


Kun Pfizer først

- Vi gjør oppmerksom på at de nasjonale kravene for å få vaksine er de samme som tidligere. Er du over 45 år kan du nå få tredje dose, men det må ha gått minimum 20 uker siden andre dose, skriver kommunen og viser til at folk selv kan logge inn på helsenorge.no for å sjekke når de ble vaksinert.

De første ukene vil det kun være mulig å få Pfizer-vaksine, men etter hvert vil det også bli tilbud om vaksine fra Moderna.

LES OGSÅ: Her er Forsvaret på plass på Sluppen: - Hadde ikke klart det uten


På forsiden nå