E6 stengt i helga - ny vurdering på mandag

Opprydningsarbeidet etter onsdagens skred preger fortsatt fremkommeligheten på E6 mellom Trondheim og Stjørdal.

Det var rundt 600 kubikkmeter masse som raste ut på E6 onsdag, opplyser Nye Veier.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Onsdag ettermiddag gikk det er 30 meter bredt skred over E6, på nordsiden av Stavsjøfjelltunnelen.

En bil der det satt en anleggsarbeider ble tatt av skredet og begravd i jordmassene. Mannen ble gravd ut av redningsmannskaper, og i går kunne han reise hjem fra sykehuset. I tillegg ble en gravemaskin tatt av skredet, men ikke begravet, og en mann reddet seg ut.

Opprydningsarbeidet i etterkant av skredet gjør at Helltunnelen må holdes stengt også deler av fredagen, for å frakte masser bort fra skredområdet. Tunnelen vil være åpen for trafikk mellom 6 og 12 i dag, og mellom 15 og 18. I periodene med stengt tunnel vil vogntog på over 50 tonn kunne få slippe gjennom, etter avtale med Vegtrafikksentralen.

Ny vurdering mandag

Prosjektleder Roar Dypvik i Statens vegvesen opplyser til Adresseavisen fredag ettermiddag at de planlegger at Stavsjøfjelltunnelen skal holdes stengt i helga.

- Vi må komme tilbake til åpning av tunnelen etter helga, sier Dypvik.

Helltunnelen kommer også til å være delvis stengt og åpnet igjennom helga, alt etter hvordan trafikken blir.

- Folk må beregne mer tid når de skal reise, også i helga. Vi er ikke i en normalsituasjon på E6 nå, og folk må vise tålmodighet, sier han.

Trønderbanen nordover var helt full i 13.30-tiden fredag ettermiddag. Bildet er tatt på Leangen stasjon.  Foto: Margrethe Konstad

LES MER: Varsler granskning av skredet

Stappfulle tog

Statens vegvesen varslet i går at Stavsjøfjelltunnelen trolig ikke blir åpnet for trafikk før helga.

– Vi oppfordrer derfor trafikantene allerede nå om å ta høyde for denne situasjonen når de planlegger helgeutfart, spesielt med tanke på rushtiden fredag. Vi oppfordrer de som kan om å ha hjemmekontor, eller om å reise kollektivt. Må du kjøre, tenk trafikksikkerhet, ta det rolig, og beregn ekstra tid, skrev prosjektleder Roar Dypvik i Statens vegvesen i en pressemelding.

Torsdag ettermiddag opplevde folk at toget mellom Trondheim og Værnes var så fullt at enkelte reisende ble stående igjen på perrongen.

Også fredag melder flere om stappfulle tog.

Også fredag ettermiddag er det folksomt på toget som går i retning Steinkjer.   Foto: Elise Rønningen

Skredet over E6 i Malvik

  Foto: Mariann Dybdahl

Onsdag 4. mai 2022 gikk det et skred tvers over E6 på nordsiden av Stavjøfjelltunnelen, ved tettstedet Hommelvik i Malvik kommune.

  • Veiselskapet Nye Veier AS driver motorveiutbygging i området der raset gikk. De har varslet gransking etter hendelsen. De opplyste torsdag at de ikke vet hva som utløste skredet.
  • Nye Veier anslår at skredet hadde et volum på ca 600 kubikkmeter med leirmasser. Leirmassene som gled ut dekket en bredde på ca. 30 meter av E6.
  • En bil der det satt en anleggsarbeider ble tatt av skredet og begravd i jordmassene, men mannen ble reddet ut - og torsdag ble han skrevet ut av sykehuset. I tillegg ble en gravemaskin tatt av skredet, men ikke begravet, og en mann reddet seg ut.
  • Området der skredet gikk er merket «aktsomhet for jordskred» i aktsomhetskartet til Norges vassdrags- og energidirektorat.
  • E6 ble stengt etter skredet, men ble åpnet igjen mandag kveld.
På forsiden nå