- Det er en helt fantastisk følelse å nå toppen av dette fjellet. Dette har jeg drømt om i mange år, sier Tare Teksum til lokalavisa Opp.no .

Torsdag startet han bestigningen av Kilimanjaro i Tanzania, sammen med et turfølge på til sammen 13 personer.

- Klar for å sprenge nye grenser

- Jeg gleder meg som en liten unge. Jeg har voldsom eventyrlyst, og er klar for å sprenge nye grenser. Etter at jeg var med på tv-programmet «Ingen grenser» så fikk jeg et nytt syn på meg selv som funksjonshemmet. Den erfaringen ble et vendepunkt for meg. Setter vi oss klare mål og jobber mot dem, så kan du lykkes med det meste, sa han til Adresseavisen før turen.

Tidligere har Teksum gått fra Lindesnes til Nordkapp, syklet Styrkeprøven og kommet seg til topps på Galdhøpiggen. Nå har han altså lykkes med sitt nye mål.

- Stor fysisk påkjenning

- Det har vært tøft og en stor fysisk påkjenning underveis, men nå har jeg kommet i mål og det er jeg glad for, sier han videre til lokalavisa.

Teksum og resten av følget gjorde unna den første etappen torsdag i forrige uke, og har deretter jobbet seg videre opp mot toppen av Kilimanjaro, hvor det høyeste punktet er 5895 meter over havet.

Teksum som er fra Oppdal ble født med svakt syn, og fikk i tiårsalderen svekket syn. Etter hvert forsvant hørselen helt og Teksum ble erklært døvblind. I 2001 fikk han operert inn implantater slik at noe av hørselen kom tilbake. I 2009 deltok han i tv-programmet «Ingen grenser» på NRK.