Daglig leder i MKR Gruppen Kristoffer Persson og daglig leder i Røstad Entrerpenør Jon Sellæg mener at begge selskapene står bedre rustet til å kapre store kontrakter i Midt-Norden etter at det svenske selskapet er blitt deleier. Foto: Jan Erik Roel

- Vi vil være en aktør som kan regnes med ved de store investeringsprosjektene som står for døren i Midt-Norden, sier Krister Persson, daglig leder og hovedeier av MKR Gruppen.

Røstad Entreprenør, med sitt hovedkontor i Verdal, er et av Midt-Norges største entreprenørselskap med en historie helt tilbake til 1946. Selskapet har i dag 50 ansatte og en årlig omsetning rundt 100 millioner kroner. Virksomheten er for det meste veibygging, massetransport, vann og avløp samt sprenging. Statens vegvesen er den viktigste kunden.

MKR Gruppen har foreløpig sikret seg 15 prosent av aksjene, men Krister Persson utelukker ikke at det svenske selskapet med tid og stunder kan overta resten av aksjeporteføljen.

Utvikle og evaluere

Daglig leder siden 1991 i Røstad Entreprenør, Jon Sellæg, har hatt en eierpost på 67 prosent. Etter oppkjøpet sitter han igjen med 51 prosent.

- Vi føler at kjemien er god, og vi har gitt oss selv halvannet år på å utvikle og evaluere samarbeidet. Vi ser veldig positivt på MKR Gruppens deleierskap og tror på et langsiktig samarbeid som kan utvides, sier Sellæg, som signaliserer at han i en alder av 61 år vil trekke seg som daglig leder i selskapet og overlate styringen til yngre krefter.

Sellæg fremholder at anleggsbransjen i regionen står foran store oppgaver. Det er mange veiprosjekt på gang allerede. Den nye regjeringen har signalisert at den vil satse enda mer på bygging av infrastruktur. Med ny kampflybase i Ørland og ambisiøse vindkraftprosjekter vil etterspørselen etter bransjens tjenester nå rekordhøyder.

Krevende utvikling

- Utviklingen går mot stadig større kontrakter som krever prekvalifisering og stadig mer kompetanse som vi i dag ikke har. Uten nødvendig kompetanse risikerer vi å ikke komme ut av startblokka. Med MKR Gruppen på laget har vi både kompetanse og kapasitet til å konkurrere om større kontrakter, sier Jon Sellæg.

MKR Gruppen har spesialisert seg på masseforflytning og kan vise frem en imponerende maskinpark som kan måle seg med de beste i Norden ifølge Krister Persson. Selskapet ble etablert så sent som i 2008, men har ekspandert raskt. Selskapet har ca. 120 ansatte. Omsetningen i år er beregnet til 350 millioner kroner. Selskapet sikret seg anleggskontraktene på de to første store vindkraftparkene i Midt-Sverige; en viktig årsak til den raske ekspansjonen. Persson opplyser at selskapet fikk kontakt med Røstad Entreprenør gjennom det grenseoverskridende samarbeidet i vindkraftklyngen Windcluster Norway.

Både Krister Persson og Jon Sellæg har store forventninger til et fremtidig samarbeid mellom de to entreprenørbedriftene.

- Sammen tror jeg vi kan bli utrolig kvasse, sier Krister Persson.