- Vi har ikke hatt så fine snøforhold på mange, mange år, og vi har heller ikke hatt så stor omsetning noen gang, sier driftssjef Arne Magnus Størseth ved Meråker Alpinsenter.

Skisenteret hadde sist helg 600 besøkende, mens det på hverdagene i vinterferien har vært 450–550 personer i bakken hver dag. Driftssjefen anslår at besøket i dag, lørdag, er på 700 personer.

- Det er vanskelig å sammenligne med tidligere år, men vi må i alle fall tilbake til 2012 for å finne så bra besøkstall. Det har vært dårlige vinterferier de siste årene, frem til i år, sier Størseth.

Driftssjef Arne Magnus Størseth ved Meråker Alpinsenter er svært fornøyd med årets vinterferie. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Frank Lervik

Men været har ikke vært det beste.

- Været har vært både kaldt og det har snødd. Men vi har snø, og veldig fin snø. Det har vært 30 centimeter med pudder i vinterferien, og selv om vi prepper er snøen fin og løs, sier Størseth.

- Fenomenale forhold

På Nerskogen i Rennebu er Torleif Kristiansen ved Nerskogen skisenter over seg av begeistring.

- Det går ikke an å ha det finere enn nå. Det er helt fenomenalt, sier Kristiansen.

Han forteller at de har rundt en meter snø i bakken, og med et par kuldegrader gir det ideelle forhold for de som kjører på ski.

- Vi har også en egen kjelkenedfart på 1,1 km. Jeg vet ikke om det er så mange andre anlegg som har det. Folk kan leie seg kjelker, og der kan de få bra fart, sier Kristiansen.

Mer besøk

Også i nabokommunen Oppdal er heissjef Arnulf Erdal i Oppdal Skisenter fornøyd med vinterferiebesøket.

- Det var bra i vinterferien i fjor også, men det ser ut som det er litt mer besøk i år. Det har vært jevnt godt vær alle dager, og det spiller en stor rolle for om folk velger langrenn eller alpint. På dager med strålende sol er det flere som tar på seg langrennsskiene, sier Erdal, som lørdag ettermiddag opplyser at det er litt sol og skyet i Oppdal.

- 4000 i anlegget

Fra forrige lørdag til i går, fredag, har Oppdal Skiheiser fraktet 230 000 personer til toppen.

- Fredag kjørte vi 38 000 personturer, fordelt på 15 heiser. Det var rundt 4000 personer i anlegget, og i dag kjører vi enda flere personturer, sier Erdal.

Han forteller at alle løypene er åpne, og det har de vært i to måneder.

- Det er egentlig ikke så kjempemye snø i Oppdal, men vi har produsert snø i bunnen og har så hatt små snøfall, sier Erdal.

Ståle Ekle trente sammen med Nidaros Luftsportsklubb på paragliding i bakkene på Hovden i Oppdal lørdag. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Barneklubb og afterski

I Grong Skisenter hadde det fredag vært 1200 flere skikjørere i vinterferien i år enn i fjor, forteller daglig leder Ola Andersson Seem.

- Det er snø også utenfor vinduene hjemme hos folk, og da tenker de at de skal gå på ski. Det hjelper veldig. Og så velger vi å tro at vi har gjort noe lurt i fjor, siden folk kommer tilbake hit. Vi prøver å ha et attraktivt vinterferieprogram, med barneklubb, musikk og afterski. Fredag kveld hadde vi også fakkeltog, sier Seem.

Han forteller at et kom mye snø i anlegget fredag.

- I tillegg er det fin temperatur, -4 til -6 grader. Det er litt løst i bakken, samtidig som mange setter pris på litt styresnø. Det er også fantastiske pudderforhold utenfor løypa, sier Seem.

Denne uken har det vært Rørosmartnan. Her kan du se bilder fra årets martna.

- Fantastisk i fjellet

Gjevilvasshytta er den eneste av Trondhjems Turistforenings betjente hytter som er åpen i vinterferien. 40 gjester overnattet til lørdag, forteller vertinne Randi Horghagen.

- Det har vært veldig bra med besøk, men ikke like mye som i fjor. Men vi har hatt minst like mange daggjester, sier Horghagen.

- Det går i kaffe, vaffel og kanelsnurrer, sier vertinne Randi Horghagen ved Gjevilvasskytta. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Hun forteller at forhåndsbookingen for å overnatte er full, men er det flere som kommer innom, får de overnatte. Det har vært fine forhold i områdene rundt Gjevilvasshytta, forteller Horghagen.

- I løypenettet rundt hytta har det vært fantastisk, det er bra med snø og det kjøres skispor. Hovedtyngden har gått etter skisporene. Men noen gjester har vært i høyden, og de forteller at det er skavlete og avblåst der. Mange har også gått inn i Jøldalen og Grøndalen. Været har vært veldig bra, sier Horghagen, som har det travelt med å bake nok kanelsnurrer til gjestene lørdag formiddag.

- Det går i kaffe, vaffel og kanelsnurrer. I vinterferien har vi kunnet sitte ute. At det er vær til det, har mye å si, sier Horghagen.