Lørdag kveld ble en person pågrepet av en politipatrulje i Skaun for å ha hatt med seg softgun på offentlig sted.

- I forbindelse med en trafikkontroll ble to personer stanset i en bil i Skaun. Ved ransaking ble det funnet en softgun på innerlomma til en mann i 40-årene. Denne mannen er i et rusmiljø, og har lignende saker på seg fra tidligere, sier politibetjent Åge Andersen til Adresseavisen.

Politiet rykket ut med flere bevæpnede patruljer etter melding om at ungdommer var observert med pistol på Charlottenlund.

- Innrømmet forholdet

Mannen ble tatt med for å avgi urinprøve med tanke på narkotikabruk. Han ble deretter løslatt.

- Han erkjente forholdene og vil få forelegg for bruk av narkotika og for å ha hatt en softgun på offentlig sted, sier Andersen.

I den ene hånden holder han politiets tjenestevåpen, i den andre holder han en softgun. Klarer du å se forskjellen, spør politiet på Facebook.

La ut på Facebook

Politiet tok bilder av våpenkopien og tjenestevåpenet for å vise hvor vanskelig det er å skille mellom et ekte og falsk våpen. De postet dette på Facebook-siden til politiet i Politiet i Orkdal Skaun Agdenes Meldal Hemne og Snillfjord.

- Vi la ut innlegget fordi vi ønsket å gi litt generell informasjon om temaet. Det er flere episoder med alt fra fjortiser som vil «tøffe seg» til folk i kriminelle miljø som bruker replika-våpen for å true eller forsvare seg, forklarer Andersen.

- Kan føre til væpnet aksjon

Det er ulovlig å ha med seg våpenkopier (herunder luftvåpen, softgun o.l) på offentlig sted. En slik våpenkopi kan være veldig vanskelig å skille fra et ekte våpen, noe som kan være med på å skape frykt og potensielt farlige situasjoner, skriver politiet på Facebook.

- Som sagt så kan dette føre til overilte reaksjoner fra personene involvert i hendelsen, og det kan føre til at politiet iverksetter væpnede oppdrag for å håndtere en situasjon der våpen er involvert, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter