– Jeg fikk golfkurs i gave da jeg fylte 90 her i vinter, og da må jeg jo benytte sjansen, smiler 90-åringen når Namdalsavisa treffer ham på banen til Namdal golfklubb i Overhalla

84 års aldersforskjell

– Det er faktisk artig, og så gir det mosjon både for kroppen og hodet å komme seg en tur ut på banen, sier han.

At golf er en idrett og hobby som passer for folk i alle aldre burde dermed være fastslått en gang for alle.

For litt lenger bort på utslagsfeltet forbereder Ingrid Grongstad (6) seg.

– Kjempeartig å spille, og forrige gang jeg var her traff jeg hullet på første slag tre ganger, sier seksåringen litt beskjedent.

84 år skiller de to nybegynnerne, men konsentrasjonen om å slå et godt slag er like intenst til stede hos begge der de svinger køllene.

Landets eldste

– Fantastisk, dette er jo kjernen i det vi ønsker at golfsporten skal være, en aktivitet som passer for alle uavhengig av alder og ferdighet, sier kommunikasjonsansvarlig Tom Gundersen i Norges Golfforbund.

Han sier at han er nokså sikker på at Gravseth er landets eldste nybegynner.

– Vi har faktisk en god del medlemmer over 80 år, og som er forholdsvis aktive på golfbanen, men at noen begynner med sporten etter fylte 90 har jeg ikke hørt om tidligere, så det hører nok med til sjeldenhetene, sier han.

Gundersen sier at det heller ikke er veldig mange jenter på seks år som spiller golf. Ennå.

– Men jeg håper det blir flere, forbundet har satt som mål å få med flere jenter i sporten og da er det hyggelig å få høre at det gror i golf-Norge, sier han.

God drive

Etter bare et par timer sammen med instruktøren, svinger Reidar jernet med stor presisjon og ballen går i pen bue før den lander på omkring 60–70 meter ute på greenen.

– Enkelte bruker mer tid bare på å lære og treffe ballen, ler Egil Wæge (75), som er instruktør og mentor for nybegynner Reidar.

– Ungdommen har jo faktisk greie på dette, smiler Reidar.

– Husker du hva du fikk i lekse fra i går, sier Egil.

Reidar smiler.

– Det var vel noen golfuttrykk, men det får vi ta når vi går på banen, sier han.