foto
I 13-tiden torsdag var det klart at huset kom til å brenne ned til grunnen. Foto: STEIN BJØRU

adressa.nos reporter Stein Bjøru var på stedet da det begynte å brenne i et bolighus på en gård i Vassbotna på Høylandet torsdag formiddag.

Årsaken var at et bensinaggregat tok fyr i det beboerne forsøkte å tømme kjelleren for vann i det flomrammede området på Høylandet. Klokken 12.45 var huset fullstendig overtent. Brannmannskapene skal ha gitt opp slukkingsarbeidet i bolighuset og konsentrerte innsatsen om å hindre at brannen spredte seg til en låve som ligger rundt 15 meter fra huset.

Kom seg ut

Litt senere, klokken 13.12, skal huset være fullstendig utbrent og bygningen raste sammen. Brannmannskapene hadde imidlertid klart å hindre spredning til resten av gården.

To personer kom seg ut fra huset uten å pådra seg skader. Samtidig var tre personer fra teknisk avdeling i Høylandet kommune tilfeldigvis til stede og begynte umiddelbart å slukke ved hjelp av bøtter. Etter kort tid var flammene kommet opp i taket og bøtteforsøket måtte opphøre.

Brannvesenet ble tidlig tilkalt, men kom ikke frem til huset på grunn av vannmassene.

- En bil fra brannvesenet sto fast på motsatt side av vannet, sier reporter Bjøru.

Et helikopter ble rekvirert for å bistå med slukkingen. Andre kjøretøy ble også benyttet.

- Vi har en traktor som frakter folk til brannstedet, sier operasjonsleder Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt.

I tillegg til traktoren ble det tatt i bruk båt for å få brannmannskapene frem. De begynte umiddelbart med slukking.

Fraktet i båt

Vannstanden i Eidsvatnet i Høylandet har steget med minst 30 cm i løpet av natta.

- 50 husstander mellom Vassbotna i Høylandet og Skogmo i Overhalla er isolert, sier lensmann Erling Lundstadsveen i Høylandet og Overhalla til adressa.no.

foto
Brannvesenet får foreløpig ikke slukket brannen i våningshuset på grunn av vannmassene. Foto: OLE MARTIN WOLD