Da den nye butikken på Storlien åpnet forrige helg tok Gøran Berg og kona turen over grensa. Planen var å kjøpe kjøtt og brus. 1864,50 svenske kroner viste kvitteringen, eller 1593,50 norske. Så langt alt vel.

Men da han senere sjekket kontoutskriften fikk han sjokk. Et langt større beløp hadde forsvunnet fra kontoen. 15935,80 kroner hadde blitt trukket fra handleturen.

- Jeg tenkte først «hva f....». Men siden det hadde blitt trukket så mye skjønte jeg at det var noe galt. Jeg tok straks kontakt med butikken, sier Berg.

Tastet inn feil

Feilen har trolig skjedd da summen ble tastet manuelt inn på den norske bankterminalen. For å betale må kunden godkjenne summen før han trekker kortet.

- Til syvende og sist er det kunden som godkjenner beløpet. Men her har det vært feil begge veier. Våre ansatte har klar instruks om å taste inn beløpet som står på kvitteringen. Her har det blitt en kommafeil, sier butikksjef Espen Guldahl til adressa.no.

Han sier at butikken er klar for å ordne opp så fort det lar seg gjøre.

- Det er klart det skal ordne seg. Han trenger bare å komme opp til oss med kvitteringen, så skal vi gi banken beskjed om å føre pengene tilbake. Så blir det nok en liten godtgjørelse i tillegg, varsler Guldahl.

Tok vare på kvitteringen

Kunder som benytter seg av den norske terminalen får to kvitteringer. En med summen fra kassen, og en med summen fra terminalen.

- Vi er heldige som hadde tatt vare på kvitteringen, så jeg så at det var noe galt. Kona er flink til slik, og vi har spart mange kroner på å sjekke kvitteringen etter storhandler. Det er mye feilprising ute og går på mange butikker. Jeg tror det er mye slapphet ute og går. Folk bør bli mer oppmerksom og sjekke kontoen i ettertid, sier han.

Hold deg oppdatert på nyheter fra adressa.no på Facebook her.

Kvitteringen viste at Berg hadde kjøpt varer for 1864,50 svenske kroner, eller 1593,5 norske.
Kontoutskriften viste at banken hadde trukket over 15000 kroner etter handleturen.
Gøran Berg fikk sjokk da han sjekket nettbanken. Foto: ØYSTEIN JOREM