Her satt han. Bahadir Mirzaolimov forklarte at han satt utenfor politistasjonen i Trondheim, mens han var etterlyst i hele Trøndelag for dobbeltdrap. Foto: KIM NYGÅRD/PRIVAT

Med avisen i handa gikk politimannen rett forbi dobbeltdrapssiktede Bahadir Mirzaolimov. På forsiden av Adresseavisen den dagen sto det: "Han tok deres liv", med bilde av Bahadir og begge de to drepte; Anne Grete Wollum og Cicilie Watnan Lian.

TV-adressa: Bygdefolk vil rive drapsåstedet

Leste om drapene

I sin forklaring om hva som skjedde etter at han forlot drapsåstedet sier 27-åringen at han valgte en tilfeldig buss, og derfor endte opp i Trondheim.

Her gikk han rett til biblioteket hvor han kunne se bilder av seg selv, og lese om drapene han skulle ha begått.

- Jeg husker ikke hvordan jeg reagerte da jeg så dette, men skjønte at det hadde med meg å gjøre. Det var jo både navn og bilde av meg, forklarte Mirzaolimov.

Trondheim Torg

Etter å ha lest om drapene gikk han rundt i Trondheim sentrum, og var blant annet innom Trondheim Torg og kjøpte seg nye klær. Rundt klokken 18 gikk han ned til sentralbanestasjonen.

- Jeg satt en stund utenfor politihuset, og hadde bestemt meg for å angi meg selv, sa Mirzaolimov. Han understreker at han samtidig var usikker på hva som egentlig hadde skjedd i Overhalla.

Mens han satt der og vurderte å gå inn i politibygget kom politimannen gående.

- Han så på meg som om han hadde sett meg før, før han gikk videre. Jeg så at han tok opp telefonen, og samtidig prøvde å få med seg hva jeg gjorde. Da løp jeg fra stedet, sa 27-åringen.

- Det e hainn, det e hainn

Hva han gjorde resten av kvelden er foreløpig ikke kommet frem, men usbekeren tok seg inn i en bil, og overnattet her. Han har forklart at han følte seg bedre neste morgen, og bestemte seg igjen for å ta seg til politistasjonen.

- Da jeg gikk langs E6 oppdaget en patrulje meg. De stoppet, og sa det ikke var lov til å gå på riksveien. Så sa en av dem «det e hainn, det e hainn».

Bahadir Mirzaolimov ble så påsatt håndjern, og tatt med til politistasjonen.

Oppslaget. En politimann med denne avisutgaven skal ha passert Bahadir Mirzaolimov utenfor politistasjonen i Trondheim. Foto: FAKSIMILE
Dobbeltdrapstiltalte Bahadir Mirzaolimov (27) innrømmer kun å ha drept Anne Grete Wollum. Han hevder han ikke husker mer av drapsnatten. Foto: PRIVAT