Store letemannskaper deltok i leteaksjonen etter mannen som er i 20-årene.

- Mannen dro ut på en treningstur fra Jøldalshytta i Trollheimen tidligere i dag. Avtalen var at han skulle komme tilbake senest klokken 16. Ved 18.30-tiden meldte pårørende han savnet, forteller Trond Volden, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt.

Et søk ble igangsatt med både politi, Røde Kors og Norske Redningshunder. Politiet opplyste at de gikk gjennom løypenettet meter for meter for å finne mannen.

Funnet i hytte

Like etter klokken 21.30 melder politiet at han er funnet.

«Savnede ble funnet av Røde Kors nordvest for Gjevilvatnet, hvor han hadde tatt seg inn på ei hytte etter å ha gått seg vill. Sliten, men ok», heter det i meldingen.

- Han har tatt seg inn på en hytte hvor det var folk. Der ble han tatt hånd om, sier Volden.

Han forteller at mannen var svært sliten etter å ha vært ute på ski siden i formiddag. Han har tilbakelagt en lang tur, og var kledd bare for en treningstur. Han hadde heller ikke med seg mat. Han var derfor både sulten og frossen.

- Han hadde rett og slett rotet seg bort, forteller Volden. Mannen er hjemmehørende i en nabokommune til Oppdal.

Etter at politiet meldte fra om leteaksjonen, fikk de flere tips fra andre turgåere som mente de hadde møtt mannen tidligere. I tillegg gjennomførte Hovedredningssentralen (HRS) sporing på mannens telefon, og fikk treff i et område nordvest for Gjevilvatnet. Det førte til at letemannskapene kunne begrense det prioriterte søket.

- Vi er veldig glad for at leteaksjonen endte så godt. Det er nå blitt mørkt, så det var i siste liten at han ble funnet, sier Volden.

- God etterretning

Det var Røde Kors som til slutt fant mannen i hytta, som ligger cirka 200 meter fra Gjevilvasshytta.

Hjelpekorpset hadde sendt mannen en «Rescue Me»-melding, slik at han kunne respondere og oppgi GPS-koordinater. Men de fikk aldri noe svar, trolig på grunn av dårlig dekning i området.

Dermed ble tips til politiet og sporingen fra HRS avgjørende.

- Funnet ble gjort etter god etterretning, sier distriktsleder Tor Rambraut i Sør-Trøndelag Røde Kors.

Han er glad mannen ble funnet i god behold før det ble mørkt.

- Han var forholdsvis lettkledd og det er fortsatt kaldt på kveldstid, sier Rambraut.

Treningstur

Mannen skal ha vært på Jøldalshytta sammen med slektninger. Ifølge Volden var han ikke god kjent i området.

- Vi vet ikke hvor han skulle gå, bare at han skulle være tilbake klokken 16. Han var kledd for en treningstur, og har ikke utstyr for noen langvarig fjelltur, opplyste Volden mens søket pågikk.

Letemannskapene søkte i løypenettet som går fra Jøldalshytta. Hovedredningssentralen ble også varslet, og de forsøkte sporing av mobiltelefonen.

- Han har med seg mobil, men det er så som så med dekning i dette området. De pårørende som er på hytta har forsøkt å ringe han, uten resultat, påpeker Volden.

Bra vær

Politiet opplyste at det var fint vær, og at de var optimistiske før søket:

- Vi prøver nå å utnytte dagslyset. Vi tror dette skal gå bra, bare vi klarer å lokalisere han, sier Volden.

Jøldalshytta er en av turistforeningens hytter i Trollheimen. Vert Karl Olav Mærk forteller at det er gode værforhold søndag kveld.

- Det er såvidt under null grader og nesten vindstille. I dag har det vært en kjempefin dag, med mange gjester, sier han.

Han forteller at flere skuterpatruljer har vært innom hytta.