Får millionerstatning

18 år gamle Andreas Stornes ble i 2012 operert for skoliose, en skjevhet i ryggen. Operasjonen gikk galt, og da Stornes våknet var han lam fra livet og ned. Siden den gang har han og familien kjempet for erstatning, og har fått flere avslag, skriver Trønder-Avisa i torsdagens papirutgave.

Etter hvert ble det avdekket en svikt i rutinene ved St. Olavs Hospital, og Stornes ble likevel tilkjent erstatning. Nå er erstatningssummen klar, og Stornes får ni millioner kroner. Noe av erstatningen skal dekke omfattende ombygging av bolig. Familien føler imidlertid ingen glede.

- Hva jeg føler nå? Ikke glede, bare at vi er ferdige, sier faren til Andreas, Knut Andreas Stornes.

Flytter inn på mottak i Meråker

110 asylsøkere flytter torsdag ettermiddag inn på Nustadbo asylmottak i Meråker. Det skriver bladet.no.

- Mange av dem som kommer vil være fra Syria. Blant annet kommer det en familie på ni, sier regionleder Oddvar Årdal i Norsk Mottaksdrift, selskapet som skal drive Nustadbo asylmottak til avisen.

Selskapet skal holde et informasjonsmøte for naboer og andre interesserte i nær fremtid.

Krever bedre mobildekning i Hovin

Endre Esphaug bor i Tømmesdalen i Hovin og har verken nettdekning eller mobildekning. Nå er han og andre beboere lei av situasjonen, og tirsdag kveld ble 650 underskrifter overrakt fra Endre Esphaug til ordfører Gunnar Krogstad. Det skriver Trønderbladet.

Ordføreren på sin side har tro på snarlig bedring. Tirsdag vedtok nemlig formannskapet at de vil anbefale at kommunestyret bevilger en halv million kroner i egenandel for å få til utbygging av bredbånd der det mangler i Melhus. Les hele saken hos Trønderbladet.

Tar opp kampen mot lakselus

Den nye båten «Frøy Fighter» blir nå et viktig verktøy i kampen mot lakselusa mellom Hustadvika og Vikna. Det skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Båten inneholder nemlig verdens største avlusningssystem.

– Dette blir ett av totalt fire ikke-medikamentelle systemer vi vil ha i drift i år, og vi er overbevist om at denne ressursen blir et effektivt verktøy i kampen mot lusa, sier Ørjan Tveiten, Regiondirektør i Marine Harvest.