Som begrunnelse nevnes det blant annet at bildene kan hjelpe til å belyse hva jenta (10) opplevde om drapsnatta i Overhalla.

Forsvarer Opdahls hovedargument for at det ikke skulle bli vist bilder av Anne Grete Vollum og Cicilie Watnan Lian er at det ikke er noen tvil om hvem som har begått drapene. Han fryktet at retten kunne bli påvirket i tiltaltes disfavør dersom bilder av de avdøde ble vist.

- For det andre vil det for de fleste være en så sterk opplevelse at det kan påvirke rettens generelle syn på saken. Jeg motsetter meg generelt å vise slike bilder, hvis det ikke er for å påvise dødsårsaken, sa Opdahl. Han mener det ikke er tvil om hva dødsårsaken var, eller hvem som har begått drapene.

- Fremvisningen er kun egnet til å styrke påtalemyndigheten. Dette er en grufull sak, men det er ikke nødvendig for saken å vise bildene, sier Opdahl.

Aktor Jan H. Dahle er på ingen måte enig i dette, og mener det er av sterk betydning at bildene blir vist. Han har også fått støtte bistandsadvokat Inger Dehlie.