En elev skal ha løpt etter flere personer og truet med stikkvåpen på en barneskole på Støren, meldte politiet i Trøndelag klokka 11.58 onsdag ettermiddag.

Situasjonen ble definert som pågående livstruende vold (PLIVO).

Klokka 12.21 melder politiet at de har kontroll på eleven. Det var brannvesenet som fikk kontroll på eleven. Ingen er meldt skadet.

- Jeg bekrefter at vi har deltatt i aksjonen. Vi fikk melding om hendelsen klokka 11.52, sier vaktleder Frank Hansen ved Midt-Norge 110-sentral.

Oppskakede elever og ansatte

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 11.48. Alle nødetatene rykket ut til stedet.

– Eleven skal ha løpt etter andre personer med stikkvåpen, sier politiets operasjonsleder Øystein Sagen.

Det er ukjent om det var elever, ansatte eller andre som ble truet.

– Det var sannsynligvis begge deler. Nå blir det etterforskning, og vi vil ta hånd om oppskakede elever og ansatte. Kommunens kriseteam er varslet, sier Sagen.

Politiet kjenner ikke bakgrunnen for episoden.

Eleven ble pågrepet utenfor skolens område. Det var brannvesenet som fikk kontroll på eleven.

Stor kniv

I en pressemelding skriver politiet at skoler og barnehager i nærheten ble bedt om å holde barna inne mens situasjonen pågikk.

Den mindreårige eleven ble observert av ansatte ved skolen da vedkommende senere bevegde bort fra skolen, og la etter hvert fra seg stikkvåpenet før vedkommende ble tatt kontroll på. Politiet har kontroll på våpenet, som beskrives som en stor kniv.

- Politiet oppfattet dette som en svært alvorlig situasjon og vil rose ansatte ved skolen som ga raskt beskjed og gjorde tiltak for å beskytte elever på skolen. Vi vil også takke brann og helse som var raskt på stedet og bidro, sier operasjonsleder Øystein Sagen.

Politiet ba elevene på skolen om å holde seg inne. Foto: Espen Bakken

Ba folk holde avstand

– Vi jobber med å få kontroll på vedkommende, sa Sagen klokka 12.08.

Eleven hadde da forlatt skolen, og politiet lette etter vedkommende i Støren sentrum. Eleven skal da fortsatt ha vært i besittelse av kniv, og politiet ba publikum om å utvise forsiktighet.

– Hold avstand og ring 112 ved observasjon, skrev politiet på Twitter.