– En leilighet på sykehjemmet i Rørvik har stått i brann. Brannen ble slukket av personalet, som har gjort en kjempeinnsats med slukkemidler, og forhindret dermed en mulig storbrann, sier operasjonsleder Morten Mørkved i Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Mye røyk i bygget

Beboerne i en av fløyene ved sykestua ble raskt evakuert av personalet. Fire personer fikk oppfølging av helsepersonell etter å ha pustet inn røyk, tre av av disse er ansatt ved sykehjemmet.

To ble dimmitert på stedet, mens to ble kjørt til legevakt for videre oppfølging.

– Dette kunne definitivt ha utviklet seg til noe større, sier Mørkved.

– Stolt av de ansatte

– Personalet var kjempedyktige, og fulgte rutinene til punkt og prikke. Jeg er stolt av de ansatte, sier Tone Severeide, avdelingsleder ved Rørvik sykestue, som selv deltok i slukkingen.

Da brannalarmen gikk reagerte personalet umiddelbart, og fikk evakuert en fløy med fire beboere.

– Da alarmen går er det alle mann alle til stedet, og vi vet hva vi skal gjøre, sier Severeide.

– Hvordan var det å kjenne på en slik opplevelse?

– Det er klart at det dukker opp en del tanker i ettertid. Vi må nok ha en evaluering av hendelsen, sier Severeide.

Tok seg inn branndører

Brannen på sykehjemmet omfattet én leilighet, og etter utlufting fikk alle beboerne flytte inn på rommene sine igjen, bortsett fra én.

– Én beboer kan ikke bo i sin egen bopel på grunn av røyk- og vannskader, og at brannvesenet har tatt seg inn via branndører. Han er imidlertid omplassert på sykestua, sier operasjonsleder Morten Mørkved i Trøndelag politidistrikt.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.16, og meldte selv om hendelsen på Twitter klokken 20.21.

Politiet mener at de har en formening om hva som er årsaken til brannen, men vil ikke gå ut med denne informasjonen ennå.

– Det blir tidligst i morgen, sier Mørkved.