Lars Edvart Hoff og Jostein Egeland i forsikringsselskapet  Norwegian Hull Club var på befaring i Levanger tirsdag. Foto: Leif Arne Holme

Adresseavisen skrev tirsdag at erstatningskravet ville beløpe seg på mellom fem og ti millioner kroner. I dag fikk rederiet for første gang siden ulykken se den raserte småbåthavnen med egne øyne og forsikringsselskapets utsendte tror at beløpet vil komme på den nedre enden av den skalaen.

- Etter de beregningene vi har gjort i dag, så kan vi i beste fall gjette. Vår beste gjetting er at kostnadene vil bli på fem millioner kroner, sier Jostein Egeland i forsikringsselskapet  Norwegian Hull Club (NHC).

- Store skader

Tirsdagen besto av befaring og et møte mellom båtforeningen, Kristian Gerhard Jebsen skipsrederi og NCH. Her ble det lagt planer for erstatningsoppgjøret og hvordan småbåthavnen best skal restaureres.

- Møtet handlet om å bli enige om veien fremover, slik at prosessen kan gå raskest mulig. Det er snakk om store og dramatiske skader, men båtforeningen har vært veldig flinke til å få i gang en god prosess.

Håper på kjapp restaurering

Rederiet har allerede påtatt seg erstatningsansvar i saken.

- Hvis alt går etter planen vil anlegget være tilbake i sin orginalstand før månedsskiftet.

Rederiet har allerede påtatt seg erstatningsansvar i saken. Foto: Leif Arne Holme