- Jeg vet ikke hva som har skjedd, bare at hunden min har blitt skutt, sier eieren Kristin Berg (28) til Adresseavisen etter at hun fikk den sjokkerende beskjeden.

Hunden Koda ble tirsdag funnet skutt ikke langt fra eiernes hus på Hauka i Midtre Gauldal.

Koda ble bare ett og et halvt år gammel.

- Den gikk løs på gården, og var bare hjemme som den pleier. Nå, plutselig er han borte, sier Berg, som er sterkt preget av hendelsen.

Hun vet ikke hva som kan ha skjedd, men opplyser at noen hadde hørt et skudd i 20.30-tiden mandag kveld. Tirsdag morgen fant faren hennes hunden. Nå håper hun politiet finner den som har skutt Koda.

- Skutt med rifle

- Hunden forsvant fra hundeeieren mandag kveld. Den gikk løs på gården, og kom ikke da den ble ropt inn for kvelden, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt.

Hunden ble tirsdag morgen funnet på innmark, et lite stykke unna bolighuset. En politipatrulje på stedet bekrefter at hunden hadde skuddskader, og at den mest sannsynlig har blitt skutt med en rifle.

- Det er helt uforståelig hvem som har gjort dette og hvorfor. Vi har ingen opplysninger om dette foreløpig, sier Kimo.

Midtre Gauldal lennsmannskontor etterforsker saken videre. Dyrepolitiet vil også kobles inn.

- Dyrekrimgruppa skal behandle alle saker som omhandler brudd på dyrevelferdsloven, og andre type saker som har et dyrevelferdsmessig aspekt, sier politijurist i dyrekrimgruppa, Tina Mariell Værnes.

Politiet ønsker tips

- Golden retriever funnet skutt på innmark i Hauka, skrev politiet i Sør-Trøndelag på Twitter tirsdag, etter at en politipatrulje hadde vært i Hauka og sikret spor på stedet.

- Informasjon om hendelsen kan gis på telefonnummer 02800, skriver politiet på Twitter.