- Politiet har etter en innledende fase gjennomført flere undersøkelser av teknisk og taktisk art. Dette medførte at de tre mennene i går ble pågrepet i saken. Dette på grunn av fare for bevisforspillelse. Ny informasjon ble sikret i saken og flere av de siktede har endret sine forklaringer med hensyn til deler av hendelsesforløpet, ifølge Kjetil Ravlo, funksjonsleder for etterforskning ved Verdal lensmannskontor.

Jacob Kuteh ble påført så store legemsskader under tumultene at han måtte til sykehus for behandling. Fem ungdommer fra Levanger og Stjørdal var til stede under voldsepisoden lørdag for to uker siden.

Politiet pågrep og siktet innledningsvis en 23 år gammel mann i saken, og ytterligere to andre menn i 20-årene ble etter hvert mistenkt i saken. Disse var alle i en bil som fulgte etter bilen til fornærmede, skriver politiet i en pressemelding i ettermiddag.

De siktede fastholder imidlertid at de ikke har hatt rasistiske motiver i sakens anledning. Politiet har ikke funnet ny informasjon som understøtter at dette var et motiv, men forholder seg til at fornærmede uansett har opplevd dette som rasistisk motivert.

To jenter på 18 og 19 år var også i bilen, og ble i en tidlig fase avhørt som vitner i saken. De var også inne til nye avhør i går og har fått endret status til mistenkt for å ha avgitt uriktige forklaringer jf. strl. § 166. De er ikke mistenkt i forhold til utøvelse av vold, eller medvirkning til dette. Politiet ser likevel alvorlig på at de har avgitt uriktige forklaringer i saken.

Alle omstendigheter er ikke klarlagt i etterforskningen, men saken vil nå sendes over for påtalemessig behandling.

- Det er meget positivt at partene i saken gjennom etterforskningen har gitt uttrykk for at de ønsker å møte hverandre i et tilrettelagt møte. Dette for å kunne komme videre og redusere utrygghet som oppleves. Konfliktrådet i Nord-Trøndelag vil arbeide med dette, uavhengig av den videre behandling i rettssystemet.