Karene stilte i Adams drakt til inntekt for historielaget i bygda. 2009-kalenderen «Bygdas kjente mannfolk viser muskler» ble solgt ut. Opplaget på 500 eksemplarer ble revet bort.

- Den ble populær ja. Folk har spurt etter oppfølgeren, sier kasserer Haldor B. Grenstad til adressa.no

- Flotte karer

- Jeg tror alle har fått positive tilbakemeldinger. Flere kunne jo tenkt seg å være med, det er så mange flotte karer i bygda, sier Wenche Harsjøen som er redaktør for kalenderen og historiebladet.

SE BILDENE: Klæbus barskeste menn

(Bildene er gjengitt med tillatelse fra Klæbu Historielag)

Kalenderen vekket et stort engasjement. Historielaget har blitt kontaktet av media fra hele landet. Det synes redaktøren er positivt.

- At den bidrar til å gjøre Klæbu synligere på kartet er bra.

Frierbrev

Alle har imidlertid ikke vært like fornøyde med at de barske mannfolkene stilte opp uten klær på overkroppen. Februargutt og leder i historielaget, Kåre Haugen (68) sa til adressa.no tidligere i år at han synes kalenderen var relativt anstendig. Det har imidlertid ikke haglet med frierbrev til de barske mannfolkene.

- Jeg har ikke hørt om slike. Det har ikke blitt bonderomantikk nei, ler Harsjøen.

Ingen kvinnekalender

Redaktøren innrømmer at det har vært fryktelig fristende å trekke suksessen med seg inn i 2010. Kalenderguttene har da også ment at ballen er på banehalvdelen til bygdas kvinner. Men det blir det ikke noe av - foreløpig.

- Vi safer med neste kalender. Det blir et lite hvileskjær. Kanskje finner vi på noe sprell igjen til 2011, sier Harsjøen.

I 2010-utgaven er det tatt med bilder fra steder hvor Nidelva renner gjennom kommunen. Kalenderen er et nullprofittprosjekt som skal gi en ny generasjon bedre kjennskap til bygda, og kommunens historie. Nidelva har fungert som arbeids- og rekreasjonssted i årevis.

Kasserer Grenstad kan imidlertid godt se for seg at man til neste år igjen tar sats på ny. Kalenderen med motiver fra elva har foreløpig ikke solgt like godt som bygdas barske mannfolk.

PS! Den nye kalenderen kan kjøpes i Klæbu sparebank eller ved henvendelse til historielagets styre.

Forsideguttene i Klæbu Historielags kalender for 2009. Foto: KLÆBU HISTORIELAG
Forsideguttene i Klæbu Historielags kalender for 2009. Foto: KLÆBU HISTORIELAGS KALENDER 2009
Leder i historielaget Kåre Haugen synes kalenderen var fantastisk. Foto: Klæbu Historielags kalender 2009