Høyres gruppeleder i Fylkestinget i Trøndelag, Pål Sæter Eiden, som også er vararepresentant, vil derfor møte på Stortinget i Rodum Agdesteins fravær. Det kommer frem i ei pressemelding.

Kurs om sikkerhetsutfordringer

Kurset hun skal gjennom går på forsvars- utenriks- og sikkerhetspolitikk. Den tematiske fordypningen for årets kurs heter «Sikkerhetsutfordringer i Nord-Europa - med Russland som nabo».

I tillegg til to stortingsrepresentanter, er også embets- og tjenestemenn, representanter fra akademia, media, organisasjoner som NHO, og utvalgte offiserer deltakere. Kurset varrer i tre måneder.

Høyres gruppeleder i Fylkestinget i Trøndelag, Pål Sæter Eiden, trer inn i Rodum Agdesteins fravær på Stortinget. Foto: Kim Nygård

- Stort privilegium

Rodum Agdestein er svært fornøyd med at hun er deltaker, og forteller at denne politikken er noe hun er opptatt av.

- Det er et stort privilegium å få denne muligheten. Det er et område jeg fikk anledning til å jobbe mye med i forrige stortingsperiode, som medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen, sier hun.

Hun trekker frem temaet som høyst aktuelt, spesielt med tanke på Trøndelag som forsvarsregion.

- Kampflybasen på Ørland og senter for alliert øving, trening og mottak ved Værnes Garnison er et av fire tyngdepunkt i det norske forsvaret.

- Alle stortingskolleger som har deltatt tidligere gir kurset svært gode skussmål, og jeg gleder meg til å lære mer og bli enda bedre kjent med Forsvaret, fortsetter hun.

Stortingsrepresentanten fra Steinkjer som er inne i sin andre periode på Stortinget for Høyre i Nord-Trøndelag, nå som medlem av Finanskomiteen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.