- Vi har fått harde fakta fra skolen. Lærere og foreldre har fortalt om distribusjon, og det som har blitt fortalt har vært grotesk nok, sier FAU-leder Marit Norborg ved Sistranda skole i Frøya kommune.

I samarbeid med skolen, innkalte hun torsdag til et foreldremøte som alene var dedikert til temaet. Alle foreldre til barn i 7. til 10. trinn hadde møteplikt.

Blant deltakerne på møtet var personer tilknyttet barnevern, politi og helsetjeneste, kommuneadministrasjon og MOT.

Spredningen av bilder av seksuell art ble først kjent for skolen etter at barnevernet hadde tatt kontakt.

Hitra-Frøya: Elever har delt bilder av seksuell art

MMS og Snapchat

- Vi har nok ikke helt oversikt over omfanget. Det gjelder både skolen vår, strekker seg nok også videre enn som så. Lokalsamfunnet i Frøya er større enn bare Sistranda skole, forteller rektor ved skolen Sissel Skoran.

Hun understreker at det kun er snakk barn som har delt bilder seg imellom, men hun ønsker ikke å spekulere i hvor mange som er involvert eller hvilken alder de befinner seg i, annet enn at de er i ungdomsskolealder.

- Jeg har ikke full oversikt over hvilke medier som er brukt, men det har vært snakk om både Facebook, og mobiltelefoner, med MMS og Snapchat, forklarer rektoren.

- Dette har nok foregått en stund, fortsetter hun.

Hun tror de fleste ungdommene ved skolen er kjent med at elevene har delt seksuelle bilder. Nå ønsker hun å rette fokus inn mot hvordan de kan skape en god dialog med foreldrene for å få slutt på bildespredningen. Det kan FAU-leder Norborg si seg enig i.

Må prate med barna

- Dette er noe som skjer over hele landet, og nå har det kommet til oss. Da må vi gå sammen for å sette en stopper for det, sier Norborg.

Hun kunne fortelle om et godt oppmøte og løsningsorienterte foreldre som satte pris på initiativet.

- Foreldrene har et ansvar for å prate med barna sine. De må rett og slett fortelle hva de vet og at de ikke godtar dette. For å finne tiltak så må også kompetansen heves litt mer blant befolkningen, sier Norborg.

- Dette er svært alvorlig fordi det bilder som er relatert til nakenhet og som er av seksuell art. Slike bilder skal ikke legges ut slik at andre kan få tak i det, avslutter hun.