–Kontrakten har stort volum og lang varighet. Alle forhold tatt i betraktning er dette den beste nyheten vi kunne ha fått på næringslivsområdet, sier Bjørn Iversen på telefon fra Tyskland der han ferier, klar til å sette seg på sykkelen og tråkke seg langs Donaus bredder.

Strategisk viktig

–Jeg har sendt en blomsterhilsen til bedriften, sier Iversen som fikk telefon fra Statoil litt etter klokken åtte, bare noen minutter wetter at børsmeldingen ble sendt ut.

Iversen sier at både Statoil og Kværner har oppfylt sin informasjonsplikt overfor kommunen. Rammeavtalen som er inngått er strategisk viktig påpeker Iversen ettersom det dreier seg om to store stålunderstell på Johan Sverdrup. Avtalen gir rom for flere jacket-kontrakter under utbyggingen av Utsirahøyden.

Fantastisk nyhet

–En fantastisk nyhet for en bransje som ikke er bortskjemt me lange tidshorisonter. Den er etterlengtet og representerer en hyggelig avklaring for bedriften og verdalssamfunnet som er nødt til å leve med konjunktursvingninger som ingen andre bykommuner, sier ordfører Bjørn Iversen.