Mandag 19. august la AtB om bussrutene sine i Sør-Trøndelag. Dette førte til utfordringer, spesielt i distriktene. Mange har klaget og AtB har allerede måttet gjøre endringer i det splitter nye rutetilbudet.

- Skoleskyss og rutetilbud har i stor grad fungert godt og uproblematisk rundt omkring i fylket, men det er dessverre noen kommuner som har hatt større problemer. Dette beklager vi sterkt. AtB har siden skolestart jobbet tett sammen med skolene og operatørene i de ulike kommunene hvor det har vært problemer, for å løse de avvikene som har dukket opp, skriver markeds- og kommunikasjonssjef Grethe Opsal i AtB i en epost til adressa.no.

Disse endringene er gjort:

Hovedrutetilbudet:

* Rute 310 – Det er satt inn ekstra kapasitet på avganger mellom Stjørdal, Trondheim og Orkanger i alle retninger.

* Rute 340 – På denne ruten var det en feil i ruteopplegget fra AtB hvor Søberg og Glåmos ikke ble betjent. Rute 340 kjører nå innom Søberg og Glåmos på alle avganger.

* Rute 460 – Det er satt inn ekstra kapasitet mellom Meldal og Orkanger.

AtB har også lagt til noen ekstra avganger i enkelte områder hvor dette tidligere har vært et tilbud (for eksempel Tannvikvågen), men som gjennom det nye rutetilbudet har sviktet.

Skoleruter:

Det har vært størst avvik i skolerutene knyttet til Ørlandet, Hitra, Frøya, Meldal og Orkanger, i tillegg til mindre avvik andre steder som AtB har måttet justere.

- Avvikene har blant annet gått på manglende korrespondanse mellom buss og båt, endring på skoletider fra skolene, for lite kapasitet på enkelte ruter og i noen tilfeller feil i ruteopplegget fra AtB, opplyser Opsal.

- De aller fleste avvik er nå lukket, og elevene kommer seg til og fra skolene.

- Det er dessverre noen kommuner som har hatt større problemer etter ruteendringene. Dette beklager vi sterkt, sier markeds- og kommunikasjonssjef Grete Opsal i AtB. Foto: Atb