Etterforskningsleder Bengt Ivan Blom ved Overhalla lensmannskontor sier politiet i dag vil forsøke å legge forholdene til rette slik at 26-åringen kan få ringe til sin mor i hjemlandet. Usbekeren fikk i forrige uke varetektsfengslingen forlenget frem til 28. juni. Han sitter i full isolasjon og har strenge restriksjoner på besøk og nyhetsinformasjon utenfra. En tolk og en politimann vil være til stede når telefonsamtalen skal finne sted.

- Vi vil legge forholdene til rette slik at han kan få snakke med moren, og så er det opp til ham selv å bestemme om samtalen skal gjennomføres, sier politiførstebetjent Blom.

- Har norsk politi varslet siktedes familie i Usbekistan om at 26-åringen er pågrepet og siktet for dobbeltdrap?

- Vi har ikke foretatt oss noe overfor familien. Det er opp til ham selv å få gitt beskjed om han skulle ønske det. Han er myndig og politiet har taushetsplikt.

- Er det aktuelt å sende etterforskere fra Norge til Usbekistan?

- Nei, men det kan bli aktuelt å benytte en sambandsmann gjennom Interpol. Uansett dobbeltsjekker vi alle opplysninger om siktedes personalia og bakgrunn med myndighetene i Usbekistan.

Etterforskningslederen opplyser at siktede har vært lite villig til å forklare seg. Siste avhør skjedde i begynnelsen av forrige uke. Det er en etterforsker fra Kripos med lang erfaring fra drapssaker som avhører Mirzaolimov.

- Han synes nok det er tøft å bli konfrontert med den alvorlige siktelsen. Han må nå si fra når han vil i nye avhør, sier Bengt Ivan Blom.

- Bør ikke politiet forlange av siktede at han forklarer seg?

- Siktede er i en slik forfatning at han ikke klarer å forklare seg, og vi ser ikke noe poeng i å forsøke å presse ham, sier Blom.

Ifølge siktelsen skal usbekeren ha drept sin gravide ekskone Anne Grete Vollum (35) og Cicile Watnan Lian (7) i Overhalla 30. april. Han er også siktet for å ha forgrepet seg på en mindreårig.

Bahadir Mirzaolimov har fått forlenget varetekt til 28. juni. Foto: PRIVAT