Leksvikpolitikerne er kalt inn til et ekstraordinært møte for å diskutere ny avtale med dagens rådmann. Dette er tredje forsøket på å få til en avtale som rådmannen og politikerne kan godta.

En rådmann til overs

Når Leksvik slår seg sammen med Rissa kommune 1. januar 2018, blir rådmannen til overs. Det har skapt problemer for Leksvik kommune.

I 2015 gjorde daværende kommuneledelse en avtale med rådmann Kai Terje Dretvik. Han skulle bli kommuneadvokat i den nye kommunen, få samme lønn som rådmannen på 930 000 kroner i året og få 3,7 millioner kroner i fallskjerm. Denne avtalen er kjent ugyldig på grunn av saksbehandlingsfeil.

Etter det er det gjort en avtale med juristen Dretvik om studiepermisjon fra 15. september i år og ut 2017 med full lønn. Han ville oppdatere seg på juridiske spørsmål. Denne avtalen godtok formannskapet sist torsdag. Nå ønsker flere i formannskapet å gjøre avtalen om til en sluttpakke.

Det var Fosna-folket som først omtalte avtalen.

Ikke støtte for avtalen

Varaordfører Bjørnar Buhaug (Sp) forteller til Adresseavisen at det har vært vanskelig å få oppslutning om permisjonsavtalen i partiet hans.

- Avtalen er for lukrativ, sa han til adressa.no mandag.

De to senterpartimedlemmene i formannskapet stemte for studiepermisjon med full lønn i formannskapet selv om partigruppa hadde sagt nei. Det angrer han på.

- Vi fikk opplysninger som gjorde at vi stemte for avtalen selv om vi egentlig var mot, sier han. Nå mener han at det blir umulig å få tilslutning for avtalen. Derfor ønsker han at formannskapet går inn for å tilby rådmannen en sluttpakke.

Ordfører Steinar Saghaug (H) bekrefter før møtet at dette er den eneste saken på dagsorden for det ekstraordinære formannskapsmøtet. Han sier før møtet at han ikke vet om han kommer til å stemme for sluttpakke.

Fosna-folket har også skrevet om innholdet i millionavtalen som er kjent ugyldig.

foto
Diskuterer sluttpakke: Ordfører Steinar Saghaug (H) sittende og varaordfører Bjørnar Buhaug (Sp) stående rett bak.