Den 47 år gamle mannen som torsdag ble meldt savnet etter en tur til Skordalsvola i Åsen, ble lørdag funnet omkommet i en skrent.

Mannen var på tur med en gruppe fra et kommunalt bofelleskap da han forsvant. Levanger kommune kontaktet i går Fylkesmannen for å be om at rutiner og prosedyrer ble gjennomgått.

- Vårt hovedfokus nå er å ivareta de pårørende, samt de som er tettest berørt - turkompiser og ansatte som var med. I ettertid må vi ha en evaluering for å se på om noe kunne vært gjort annerledes, sier Levanger-ordfører Robert Svarva til adressa.no.

«Dypt tragisk»

Det var to kommunalt ansatte og syv brukere med på turen. Den omkomne mannen hadde autisme og hørte dårlig.

- Vi ser fram til at Fylkesmannen kan bistå, for eksempel gjennom et tilsyn, for å se om det noen tiltak vi kan sette inn for å minske risikoen for at slikt skal skje i fremtiden. Det vil bestandig være en risiko når man beveger seg ute, men målet vårt er at det skal oppleves så trygt som mulig, sier Svarva.

Han kaller hendelsen «dypt tragisk».

Funnet av helikopter

- Det er mange som har det vanskelig etter det som har skjedd, det er det ingen tvil om. Dette er et turopplegg som har gått gjennom flere år. I utgangspunktet er jo det veldig ønsket, fra både brukere, pårørende og kommunen. Det er positivt, så også denne gruppa kan komme seg ut. Da er det trist at utfallet blir så tragisk, sier han.

Han forteller at det blir fulgt prosedyrer og rutiner i forkant av slike turer, men at Fylkesmannen nå kan bistå med en gjennomgang av disse for å se hva som har skjedd.

Området rundt Skordalsvola er stedvis svært bratt og ulendt. Toppen er på 521 meter over havet. Det var et SeaKing-helikopter som fant mannen i en skrent ned mot Vuddudalen lørdag.