Da politiet i Nord-Trøndelag rykket ut til eneboligen på Skogmo i Overhalla fant de den gravide kvinnen (35) og hennes niese (7) drept. Utenfor boligen lå kvinnens datter forkommen, men i live. Foto: LEIF ARNE HOLME

Tiåringen ble kneblet og bundet på hender og føtter i boligen tidsrommet rundt det bestialske drapet. Dermed fikk drapsmannen trolig et godt forsprang på politistyrkene.

Jenta kom seg etter hvert løs, og varslet en bekjent som igjen varslet politiet.

Grufullt syn

– Vi fikk melding om at to personer var drept klokken 08.45, opplyser lensmann Erling Lunstadsveen til Adresseavisen.

Politiet gikk inn i huset noen minutter senere og ble møtt av et grufullt syn.

– Vi vil ikke gå nærmere i detalj hva som har skjedd med jenta som overlevde. Vi ønsker å beskytte henne mest mulig og gi henne den hjelpen hun trenger, understreker Prytz.

Barneetterforsker

Kripos har sendt en barneetterforsker til Overhalla for å avhøre datteren til den drepte kvinnen.

Dette gjør Kripos fordi et av politiets viktigste vitner er den ti år gamle datteren til den drepte moren.

- Datteren var i huset da drapene skjedde og var den som varslet, sier politimester Trond Prytz.

Dobbeltdrapet skal ha skjedd enn gang mellom søndag kveld og mandag morgen. Politiet kan ennå ikke si med sikkerhet hvordan drapene ble utført, men mye tyder på at det skjedde med en kniv og/eller hammer.

Ga verdifull informasjon

- Barneetterforskeren fra Kripos er spesialist på å behandle barn. I dette tilfellet ser vi det som svært viktig, mener Prytz.

Det var den ti år gamle datteren som fortalte politiet hvem som stod bak de bestialske drapene.

- Hun ga oss verdifull informasjon som vi setter stor lit til. Derfor har vi kunnet gå ut med bilde og navn på drapsmannen.

Åstedet. I denne boligen ble to personer funnet døde i Overhalla. Bahadir Mirzaolimov (innfelt) er mistenkt for å stå bak drapene. Foto: NAMDALSAVISA/POLITIET