Den 37 år gamle kvinnen fra Brekken omkom etter brukollapsen på Leangen på onsdag.

Snart ferdig

Tobarnsmoren hadde vært på Dragvoll for å få veiledning til masteroppgaven innen spesialpedagogikk da brua raste over bilen hun satt i.

- Hun var så glad og fornøyd med innsatsen og arbeidet hun hadde lagt ned i oppgaven, som hun snart var ferdig med, sier Grete Vik.

Rolig og sindig

Lederen ved PP-tjenesten i Røros kommune har vært kollega med Gundersen i 10 år.

- Vi er en liten tjeneste med få ansatte, så vi har jobbet tett på hverandre. Dette er et stort tap for oss. Hun var en rolig, sindig dame og et klokt menneske. Hun hadde alltid en lun og god kommentar på lur, og var ikke minst meget faglig dyktig.

Skulle på ferie

37-åringen skulle etter studiedagen i Trondheim, ut på en ukes ferie med familien.

- Vi har snakket mye om hvor tilfeldig og marginalt dette er, men det nytter ikke å spekulere. Det hele er bare meningsløst og tragisk, noe mer er det ikke å si. Vi får bare prøve å komme oss gjennom disse dagene. Hun var virkelig en nær og kjær kollega, sier Vik, som sist sa farvel til Gundersen etter jobb på tirsdag.

Sorgprosess

Kolleger, venner, familie og slekt var i dag samlet i sorgen på Brekken oppvekstsenter. Det lille tettstedet med rundt 500 innbyggere er sterkt rystet etter hendelsen.

- Det var veldig mange folk som møtte opp, både nærmeste pårørende og andre fra lokalsamfunnet. Dette er noe som har rammet hele bygda og etterlater en familie i veldig dyp sorg. Det har vært viktig å bare få være sammen og fortelle hverandre om hvordan man har det. Det har vært et viktig første steg i sorgprosessen, sier sogneprest i Røros, Harald Hauge.

Også Kjell Magnar Olsen (53) fra Levanger mistet livet i ulykken.

Det var den 37 år gamle spesialpedagogen Ingeborg Gundersen fra Brekken som omkom etter brokollapsen på Leangen på onsdag. Hun kjørte bilen som ble knust av betongmassene. Foto: privat