Sør-Trøndelag tingrett besluttet tirsdag at 16-åringen, som er siktet for grov kroppsskade, skal varetektsfengsles i ytterligere en uke. Som under forrige fengslingsmøte skjer dette under forutsetning av at tenåringen i varetektsperioden oppholder seg ved en institusjon hvor han får oppfølging. Dette var også i tråd med påtalemyndighetens ønske. 16-åringens forsvarer Jon Reidar Aae, opplyste mandag at også klienten og foreldrene samtykket til videre fengsling.

- Han uttrykker selv at han trenger hjelp. Det er årsaken til at vi aksepterer varetekt, sa tenåringens forsvarer Jon Reidar Aae etter fengslingsmøtet i forrige uke.

Det er i dag også oppnevnt to rettsakskyndige i saken, opplyser Aae tirsdag kveld.

Utskrevet fra sykehus

Det var på halloween-kvelden i forrige uke at den fornærmede kvinnen i 40-årene ble angrepet av tenåringen som kom og ringte på døren hennes. Hendelsen skjedde ved et gårdsbruk på Svorkmo i Orkdal. Kvinnen ble kjørt til Orkdal sykehus med kuttskader etter angrepet.

Ifølge lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, er den fornærmede kvinnen nå utskrevet fra sykehuset. Hun har avgitt politiforklaring om det som skjedde. Han opplyser videre at også datteren til kvinnen var tilstede da 16-åringen, iført en hvit maske, gikk til angrep med kniv og øks.

- Hun var vitne til hendelsen, men ble ikke utsatt for vold, sier Haugan.

Det ble mandag gjennomført et såkalt tilrettelagt avhør av datteren på Barnehuset i Trondheim.

Så film

Adresseavisen skrev mandag at den siktede tenåringen hadde sett på en skrekkfilm fra filmserien som heter Halloween før angrepet. Etter å ha utøvd volden, ringte den siktede 16-åringen nødnummeret for å melde seg til politiet.

Forsvarer: Advokat Jon Reidar Aae er den voldssiktede 16-åringens forsvarer. Klienten har erkjent straffskyld for angrepet 31. oktober. Foto: Jens Petter Søraa