Det har Frostating lagmannsrett bestemt. Mannen hadde anket dommen fra Inntrøndelag tingrett. Han mente dommen fra tingretten var for streng i og med at han ikke deltok i det fysiske angrepet på fornærmede.

Det var en septembernatt i 2011 at et par som bodde i en campingvogn i Åsen i Levanger, ble overfalt av til sammen sju person tilknyttet ulike mc-miljø.

Trestokker og skiftnøkkel

Fornærmede ble gjentatte ganger slått i hodet og på kroppen med trestokker, en 45 centimeter lang skiftnøkkel og andre slagredskaper. Han ble påført livstruende, massive hodeskader med blant annet knusningsskade av hjernebarken, overrevet pulsåre i hjernehinnen og skade i øvre del av ryggmargen. Livet ble reddet ved at han raskt ble operert på St. Olav Hospital samme morgen.

De sju mennene hadde forskjellige motiv for å oppsøke paret i campingvognen. Han var beskyldt for diverse tyverier, og de sju skulle nå ha tilbake gjenstandene. Det synes å ha vært enighet om at fornærmede skulle få bank. De dro slettes ikke på noen kosetur, som noen uttrykte det i retten. Og en mente det var bedre å slå i hjel en fyr enn å skyte ham.

Var en aktiv leder

Alle vinduene på campingvognen ble knust. Samboeren til fornærmede ble dratt ut og tatt hånd om.

Den samlende lagmannsrett ser det slik at det ikke får noen nevneverdig betydning for straffutmålingen hvorvidt 40-åringen selv utøvde direkte fysisk vold. Han hadde en aktiv lederrolle ved forberedelsene, planleggingen og gjennomføringen av turen til Åsen.

Fornærmede er påført varige skader, og er helt arbeidsufør. Hjerneskaden og ryggmargsskaden har ført til kognitive endringer og redusert bevegelsesevne og funksjonsevne.