Det var fredag morgen i 07-tida at Annette Skjærvø Idsal oppdaget at noen hadde tatt tilhold i hennes gamle pappeske på verandaen.

- Jeg ble veldig overrasket. Senere på dagen da jeg skulle sjekke hvordan det sto til med kattungene, så fant jeg kattemora oppi esken. Jeg vet ikke om hun har født oppi esken eller om hun har løftet ungene oppi den, sier hun.

Etterlyser eieren

Det var Fosna-Folket som først omtalte saken.

Skjærvø Idsal og venninnen My Pamela Tranaas har brukt sosiale medier for å etterlyse eieren av katten, men har ikke fått noe respons. Hun har også vært innom flere naboer i Stadsbygd for å undersøke om noen vet hvem katteeieren er.

- Det er tydelig at hun har vært eid av noen, men at hun trolig har gått ute en stund. Vi fant ikke noe id-bånd på henne. Jeg har en hund som ikke ville tolerert kattungene, så jeg kunne ikke ta vare på dyrene, forklarer Skjærvø Idsal.

Kjørt til Vanvikan

Dermed ble det My Pamela Tranaas som måtte steppe inn som vert, til tross for at hun har tre katter og to hunder fra før av. Til slutt var det en annen venninne som forbarmet seg over nøstene.

- Kattemoren og kattungene ble nettopp kjørt til ei venninne av meg i Vanvikan. Der vil de være til vi finner eier eller nye hjem til dem, forklarer Skjærvø Idsal i 17-tida.

Kattungene er trolig over ei uke gammel.

- Øynene er åpne, så de er ikke helt nyfødt. Det virket som de var i veldig god form, sier hun.

- Kunne gått galt

Det er ikke uvanlig at mange katter blir husløse på denne tiden av året, og Skjærvø Idsal synes det er trist at folk ikke kastrerer kattene sine.

- Man skal aldri bli forbauset over hvordan folk behandler kjæledyrene sine. Det kunne gått galt hvis hunden min hadde blitt sluppet ut på verandaen. Den ville nok ikke latt kattungene få være i fred, forteller hun.

Kattemoren har en del floker i pelsen, som tyder på at hun har gått ut en stund. Foto: privat
Hvem eier denne kattemoren? Det skulle gjerne Annette Skjærvø Idsal visst. Foto: privat