Åstedet. Anne Lise Vollum og Cicilie Watnan Lian ble funnet drept i denne eneboligen på Skogmo i Overhalla. Foto: LEIF ARNE HOLME

Sørgeprotokoll: Skriv din kondolanse

Mannen er siktet for dobbeltdrapet i Overhalla, hvor Anne Grete Vollum (34) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian ble drept for en uke siden.

Den siktede 26-åringens forsvarer, Arve Opdahl, har i dag vært i kontakt med drapsetterforskerne, og meddelt at Mirzaolimov er klar for å forklare seg videre.

- Han har sagt seg villig til å fortsette avhørene, sier Opdahl.

Politiet vil etter planen avhøre Mirzaolimov ut over dagen, opplyser Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding i dag.

Har sovet

På grunn av usbekerens allmenntilstand, ble han ikke avhørt i helga. Fredag kveld ble han overført fra politihuset i Trondheim til Trondheim fengsel på Tunga.

- Han har fortalt meg at han har fått sovet de siste to nettene, sier Opdahl.

Usbekeren har knyttet seg til drapene, men han har ikke erkjent straffskyld.

Mangler motiv

Noe motiv for drapene på Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian har heller ikke kommet fram under de avhørene som hittil er foretatt etter at Bahadir Mirzaolimov ble pågrepet i Trondheim tirsdag morgen.

Politiet har tidligere opplyst at den ene av de to drepte mistet livet på grunn av stump vold, og den andre på grunn av kvelning.

I tillegg til to forsettlige drap er 26-åringen også siktet for frihetsberøvelse av Anne Grete Vollums ni år gamle datter, som varslet om tragedien – og for et seksuelt overgrep mot den ene av de to småjentene.

Kartlegger bevegelser

Den ni år gamle jenta forklarte seg i et dommeravhør torsdag i forrige uke, og skal ha gitt politiet verdifulle opplysninger om gjerningsmannen og hendingsforløpet. Politiet har ikke gitt detaljer fra dette avhøret.

Politiadvokat Ludvig Strugstad i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at de tekniske undersøkelsene er avsluttet, men analysene av de tekniske funn vil ta en del tid.

Politiet arbeider ellers med å kartlegge Bahadir Mirzaolimovs bevegelser i tiden før hendelsene i huset på Skogmo i Overhalla natt til forrige mandag. Politiet opplyser at de fortsatt en tid fremover vil holde åstedet og siktedes hybel i Rørvik sikret.

I morgen er det gravferd i Ranem kirke i Overhalla for Anne Lise Vollum. Onsdag er det gravferd samme sted for Cicilie Watnan Lian.

Les mer: Alt om dobbeltdrapet

Det blir ingen nye avhør av Bahadir Mirzaolimov (26) før tidligst mandag. Foto: POLITIET
Dobbeltdrapssiktede Bahadir Mirzaolimov ble tirsdag pågrepet i Trondheim. I dette huset i Overhalla ble to personer funnet drept i går.