Politiet meldte om ulykken på Twitter klokken 10.55 søndag formiddag.

Innsatsleder Eirik Johannesen i politiet fortalte Adresseavisen at det var en bil fullastet med griseslakt som hadde kjørt av veien.

- Rett sør for Åsen like før jernbanebrua, har den veltet ut på høyre side og sklidd ned mot jernbanesporet, sa Johannesen kort tid etter ulykken.

E6 åpnet igjen

- Vi begynner med berging nå, sa Per Meslo ved vegtrafikksentralen til Adresseavisen klokka 17.32.

- Selv om E6 vil holde stengt under arbeidet blir veien åpnet hvert 30. minutt for å slippe igjennom vogntog. Vi regner med at arbeidet vil medføre to stengningsperioder, men det er også mulighet for at det kan ta lengre tid.

Ved 20.00-tiden søndag kveld opplyste Anita Berglund i Statens vegvesen at bergingsarbeidet var ferdig, og at E6 ville bli åpnet så fort veien var ryddet. Tyve minutter senere meldte politiet på Twitter at veien var åpen.

- Vondt i ryggen

Kjøretøyet var på vei sørover da ulykken skjedde, og ifølge Johannesen ble vogntoget totalskadd.

- Sjåføren har litt vondt i ryggen, men ellers er han uskadd, sa innsatslederen.

.

Et lokaltog fra Trondheim til Steinkjer måtte vente etter ulykken, men tog kan passere forbi i redusert hastighet. Foto: Leif Arne Holme

Kraftig smell

Leiv Sand, eier av transportfirmaet som eier vogntoget, sier at det var på vei til Østlandet med slakt da ulykken skjedde.

Han sier at sjåføren var en mann i 60-årene som er svært erfaren.

Sand regner med at årsaken til ulykken er et fjærbrudd på høyre side av vogna. Flere skal ha hørt et kraftig smell like før ulykken skjedde.

Eieren av transportfirmaet mener ulykken skyldes et fjærbrudd på vogna. Foto: Leif Arne Holme

Jernbanen åpen

Trønderbanen ble stengt i en kort periode, men åpnet igjen kort tid etter ulykken.

- Vi har folk på stedet. Togene kjører med litt redusert hastighet, men alt tyder på at trafikken vil bli avviklet som normalt, sa pressevakt Olav Nordli hos Bane Nor til Adresseavisen søndag formiddag.

Følg Adresseavisen på  Facebook , Instagram  og  Twitter.