Det har vært en hendelsesfri natt til tirsdag i Midt-Norge, foruten et innbrudd i en hytte i Hølonda, tre løse hester på Berkåk og en utforkjøring uten personskade på Fræna.

Andre nyheter:

Kan miste huset for andre gang

I 2004 mistet Hans Roar og Eldbjørg Helén Sandberg huset sitt på Gilstadlia i Levanger i brann. Nå står de i fare for å miste hjemmet sitt på nytt på grunn av E6-bygging.

Det skriver avisa Innherred.

Statens vegvesen vurderer ny E6-trasé mellom Åsen i Levanger til Mære i Steinkjer. To av tre forslag innebærer at E6 på Nossum flyttes lenger opp mot Gilstadlia der familien Sandberg bor.

Paret, og 29 andre, har levert høringsuttalelse og viser til at en motorisert vei i kulturlandskapet vil føre til at mye matjord går tapt, landbrukseiendommer blir delt opp, og at nærmiljø- og bokvalitet skades.

– Vi sover om natta og klipper fortsatt plena. Men en blir litt uvel om man begynner å tenke på det, sier Eldbjørg Helén Sandberg.

43 kroner for å passere Soknedal

Skal du passere Soknedal i bil, kan det hende at du snart må punge ut. I neste uke skal kommunestyret i Oppdal ta standpunkt til foreslåtte bompengetakster i ny bomstasjon på Fossum, skriver Opdalingen.

Rådmannen foreslår at prosjektet E6 Vindåsliene - Korporalsbrua blir delfinansiert med bompenger.

Det vil da koste 38 – 43 kroner per passering for kjøretøy i takstgruppe 1 og 76 – 86 kroner for kjøretøy i takstgruppe 2. Takstgruppe 1 får 20 prosent rabatt om de har elektronisk brikke, mens det blir ingen rabatt for takstgruppe 2.

Bompengeinnkrevingen i Trondheim blir forlenget med minst fem nye år. Det betyr bompenger til 2029 – med mulighet til forlengelse frem til 2033.

Mer jakt på kortnebbgås

Bestanden av kortnebbgås er større enn tidligere antatt, skriver Trønder-Avisa. Bestanden ble først estimert til 59 000 individer, men ny telling viser et antall på 74 000. Med et bestandsmål 60 000 blir det derfor åpnet for mer jakt både i Norge og Danmark.

Er kortnebbgåsa på vei hjem eller på ferie? Og hva snakker de om der oppe? Dr. scient i gås vet selvsagt svaret.

Det kan nå skytes 25 000 kortnebbgås, noe som er tre ganger så mange som er skutt de siste åra.

– Det må jobbes aktivt med grunneierorganisering og tilrettelegging for jakt, hvis en skal kunne ta ut det antall gjess som er nødvendig for å få bestanden ned på bestandsmålet, sier rådgiver Pål-Krister Vesterdal Langlid i Nord-Trøndelag Bondelag til Trønder-Avisa.