Nærmere en halv million nordmenn har kjøpt kinobilletter og bøker om Joralf Gjerstad. Det har så langt gitt 120 millioner kroner i inntekter, skriver Trønder-Avisa, som igjen siterer Kapital. For selv om Gjerstad selv ikke tar penger for behandlingene han utfører, har merkenavnet Snåsamannen generert solide salgsinntekter for ulike aktører i film- og bokbransjen, som omfatter alt fra forfattere, bokhandlere, forlag, regissører, filmselskap og kinoer. Totalt har det ifølge magasinet kommet ut minst tolv bøker som omhandler Snåsamannen, der han selv har skrevet fem alene. Og i 2006 viste NRK en egenprodusert dokumentarfilm om Gjerstad.

Vil slå seg sammen

Nea Radio melder Hans Vintervold, ordfører på Røros, er positiv til å slå sammen kommunen med Os og Holtålen. Til Nea Radio sier Vintervold at han mest sannsynlig ville stemt for kommunesammenslåing dersom det var folkeavstemming i dag. Han mener føringene fra regjeringen med blant annet nytt inntektssystem, gjør at sammenslåing er mest fornuftig. Han er da den første av ordførerne i de tre kommunene som gir uttrykk for hva han mener i dette spørsmålet. Tirsdag er det folkemøte om kommunereformen på Storstuggu, og rørosingene oppfordres å møte opp.

Solgt langt over takst

Korsvegen blir et stadig mer populært boområde, skriver Trønderbladet, og nevner i den forbindelse en 60 år gammel enebolig som er solgt til for 310 000 kroner over takst. Eneboligen gikk for 2 100 000 kroner. Prisantydningen var 1 790 000 kroner, og hele seks potensielle kjøpere var med på budrunden, som startet på 1 590 000. Det var mye folk på visning på onsdag kveld i forrige uke. Megler Kim Roger Laugsand kan fortelle om en økende interesse for boliger på Korsvegen. - Det har tatt seg opp, og begynner å bli populært, forteller han.

Vil selge hotell i Hemne

Avisa Sør-Trøndelag forteller at Hemne Hotell er ennå ikke solgt. Prosessen med å selge hotellet har pågått siden i fjor høst. – Men vi har ikke gitt opp, og jeg har fortsatt tro på at det blir solgt. Jeg mener det skal være et salgbart hotell, sier Svein O. Berg i selskapet Mantinia Utvikling AS. Berg er av eierne; Jan Ingvaldsen, Leif Arne Hafstad, Kåre Petter Sundet og Arvid Dyrendahl, innleid for å stå for salget. Han sier han er i dialog med to interessenter og håper å kunne ha en intensjonsavtale på plass i løpet en ukes tid. Utgangspunktet er at hotellet fortsatt skal drives og videreutvikles som et hotell.

Må si opp ti ansatte

Aglo-barnehagene må kutte rundt ti stillinger, skriver Stjørdalens Blad. – Vi er nødt til å tilpasse driften etter tallet på barn, sier Gerd Bergersen, styrer for de tre barnehagene som Aglo driver i Stjørdal. Aglo har barnehager på Solhaugen på Skatval, ved Aglo-senteret på Skatval og barnehage i tidligere Folkets Hus i Stjørdal sentrum. Aglo-barnehagene har til sammen 106 barn og 34 ansatte. Barna er fordelt på åtte avdelinger i de tre barnehagene.– Når tallet på barn går ned, har vi som privat aktør ingen andre muligheter enn å redusere virksomheten. Vi kan ikke drive med underskudd, sier Bergersen. Hun legger ikke skjul på at hun er lei seg for at barnehagene må redusere tallet på medarbeidere. Det skjer fra høsten når det nye barnehageåret starter. Aglo har liten mulighet til å omplassere ansatte til andre virksomheter.

Åfjord tar imot Rosenborg

Fosna-Folket skriver at Rolf Øia i Åfjord utvikling mener det er realistisk med mellom 2000- og 3000 tilskuere på Åset når Åfjord tar imot Rosenborg onsdag i neste uke. Da Rissa møtte Rosenborg på Langsand i cupen i 2004 var det om lag 2000 tilskuere til stede. Øia tror mellom 2000 og 3000 er realistisk. - Det er ikke utenkelig med 3000 tilskuere på Åset. De som tar turen, vil i alle fall få plass. Vi skal stelle i stand en skikkelig festdag. Kjernen-bussen er allerede fullsatt. Det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg gode plasser. Her er det førstemann til mølla som gjelder. Kampstart er klokken 18.00, men underholdningen vil starte på baneområdet allerede to timer før. I tillegg har komiteen planer om å ordne en storstilt mottakelseskomite for Rosenborg-spillerne i sentrum på Årneset.

Hør Adresseavisens kommentatorer på podcast