Rypejakta endte med en tiur for Trond K. T. Skullerud fra Trondheim. På vei ned mot hytta etter endt rypejakt fikk jaktlaget øye på en tiur.

SE ÅRETS JAKTBILDER

- Tiuren er tungskutt til tusen. Han fikk fem skudd før den var ferdig. Først ga jeg den to skudd før en kollega fyrte av to, men det måtte et siste til før vi fikk den, sier Skullerud.

Store øyne etter fangsten

Dette er første gang hobbyjegeren har fått has på den relativt sjeldne storfuglen.

- De er vanskelige å ta. Forrige helg skjøt jeg en tiur med to skudd. Den falt i bakken, men den kom seg på beina og fikk gjemt seg i ei steinur så jeg ikke fikk tak i den, sier Skullerud.

Sammen med to kolleger og deres sønner var Skullerud ute på jakt i Stugudalen i Tydal. Akkurat hvor tiuren ble tatt, vil ikke jegeren fortelle. Men han kan fortelle om stor jaktglede i laget da tiuren endelig lå på bakken.

- Det ble jubel i leiren ja. Det var store øyne på guttungene da vi hadde tatt den, sier Skullerud.

Holder seg unna elgjegerne

Jegeren forteller at han ser stadig færre storfugl ute i skogen. Han antar hogst og ødeleggelse av fuglens naturlige biotop må ta på seg mye av skylda for det.

Én tiur gjør ikke jaktlysten mindre, og Skullerud planlegger flere turer før jakta er omme. Men neste helg blir det for trangt i skogen.

- Når elgjakta begynner, holder vi oss unna, sier Skullerud.

Har du en god jakthistorie fra årets jakt? Send inn dine bilder og historier til webred@adresseavisen.no eller bilder som MMS til 07200 med kodeord TIPS.

Video kan du laste opp her.

Trond K. T. Skullerud tok sin første tiur noensinne under årets jakt. - Det er tiuren i midten, opplyser Skullerud på telefon etter jakta. Stian Pettersen (14) er imponert over jegeren. Foto: Privat