I ettermiddag la påtalemyndigheten ned påstand om fem år og seks måneder i sin prosedyre. Den tiltalte 20-åringen påførte to menn i 20-årene alvorlige og livstruende skader 12. februar ved Håkkadalsbrua på Guldbergaunet i Steinkjer.

Bistandsadvokat Anders Kjøren la i dag ned påstand om oppreisningserstatning på maksimum 130 000 kroner for 22-åringen og 110 000 kroner for 23-åringen. Han sier aktors påstand om straff for tiltalte var som forventet.

- Det var dette straffenivået jeg hadde forberedt de fornærmede på, forteller han til Adresseavisen.

Det hardest skadde offeret lå åtte dager i koma etter hendelsen. Han ble knivstukket i mageregionen og har fortsatt konstante smerter etter hendelsen. 22-åringen sa i retten i går at han ikke visste om han noen gang ville bli helt frisk igjen.

Viktig vitne

Den tiltalte 20-åringen har etiopisk statsborgerskap. Han kom til Norge som 14-åring. I retten i går ba aktor Soknes ham demonstrere hvordan han holdt kniven da han knivstakk ofrene.

Tiltalte fikk holde våpenet han brukte i februar inne i tingrettens lokale. 20-åringen knivstakk ofrene med en Ikea kjøkkenkniv med knivblad på 13,5 centimeter.

Tiltalte hevdet at han holdt skaftet på kniven inne i jakkeermet, og at han støttet spissen på knivbladet med fingertuppene under hendelsen. Ifølge hans forklaring gjorde han det for å skjule kniven.

Under utspørringen fra aktor innrømmet 20-åringen til slutt at han holdt kniven rundt skaftet da han knivstakk det andre offeret.

- Men jeg tenkte ikke over at jeg hadde en kniv i hånda da jeg slo ham i magen, hevdet han.

- Så hvordan det skjedde

I formiddag ble et nytt vitne som observerte hendelsen ført for retten. Han bor i nabolaget der hendelsen skjedde, og så deler av knivstikkingen fra verandaen.

- Han så kniven som ble brukt og hvordan det skjedde. Det strider med det tiltalte forklarte om hvordan han holdt kniven, sier aktor Bjørn Soknes til adressa.no.

Tiltalte hevdet i går at begge knivofrene angrep ham før han stakk dem. Dette avviste alle fem vitnene som ble ført for retten i går samt naboen som vitnet i retten i dag.

- Han så ingen konfrontasjon i forkant av hendelsen, sier aktor Soknes.