Nøkkelfritt «hotell» i Orkanger

Orkanger har fått sitt første nøkkelfrie «hotell». Det skriver Avisa-st.

Det nye overnattingsstedet Mogården har 14 rom fordelt på to etasjer. Etasjene har felleskjøkken der gjestene kan ordne sin egen frokost. Planen er å huse gjestearbeidere, gjennomreisende på jobbreiser, familier på reise, pårørende ved sykehuset, bryllupsgjester.

– Vi satser på overnatting på kort- og langtidsleie, sier Ragnhild Falch som er daglig leder i Brødrene Mo sammen med sin far Hans Christian Falch.

Forbud mot saltslikkesteiner

Det er nå lagt ned forbud mot å hjortedyr. Det skriver Fosna-folket.

Det er også forbudt å sette ut saltslikkesteiner.

Forbudet innføres for å begrense spredning av sykdommen Chronic Waisting Disease (CWD), som Mattilsynet tidligere i år har funnet på en villrein i Lærdal og to elger i Selbu. Sykdommer er dødelig for hjortedur og kjennetegnes ved tap av nerveceller i hjernen, nevrologiske symptomer og avmagring.

I forskriften fra Landbruks- og matdepartementet står det også at det er forbudt å føre levende hjortedyr over landegrensene.

Må koke drikkevannet

Røros kommune ber folk på Glåmos koke drikkevannet etter at det er oppdaget koliiforme bakterier ved Glåmos vannverk.

- Vi vet ikke hvor alvorlig dette er, men vi henstiller alle abonnenter som er knyttet til vannverket om å koke drikkevannet inntill videre, opplyser Jørgen Ryttervold i Røros kommune til Arbeidets Rett.

Det blir tatt prøver av vannet med jevne mellomrom i tida fremover.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter.