Mandag skrev adressa.no om bussjåfør på Unibuss (Værnesekspressen), Remi Leonhardsen, som søndag kveld var centimeter unna bilulykke etter hasardiøs forbikjøring rett før Helltunellen på vei til Trondheim.

- Bilen må ha vært smurt inn med vaselin. Det kan umulig ha vært mer enn ti centimeter mellom bussen og bilen, fortalte han.

- Mange nesten-ulykker

Ettersom han hadde satt opp en dashcam (kamera på dashbordet) i bussen, filmet han hendelsen som viser nettopp det han sier: at det var på det berømte håret at det gikk bra.

Tirsdag morgen hadde også drifts- og markedssjef Trond Skullerud i Unibuss sett videoen. Han forteller at hans sjåfører opplever mange stygge tilfeller og nestenulykker i trafikken.

LES OGSÅ: - Bilistene må ikke løpe politiets ærend

LES OGSÅ: - Kan bli brukt som gapestokk eller overvåkning av ansatte

- Gjorde ingen feil

- Men det nye nå er at det dokumenteres gjennom dashcam, og det er noe vi må være forsiktige med å distribuere. Vi i Unibuss har ingen regler for dette ettersom det er såpass nytt, og jeg vil understreke at sjåføren i dette tilfelle ikke gjorde noe feil ved å gi ut opptaket. Dette ble gjort i beste mening. Men vi er opptatt av at våre sjåfører ikke skal være vaktbikkjer. Vår jobb er å frakte passasjerer trygt frem, og opptre på en ryddig måte, sier han.

- Er det ikke bra at sjåførene deres viser hva som skjer i trafikken da?

- Joda. Dokumentasjon av farlige situasjoner er med på å skape debatt om atferd i trafikken. Men vi vil ikke oppfordre til bruk av dashcam, og i alle fall ønsker vi ikke at situasjoner med våre busser distribueres før etter nærmere avtale, sier han.

Retningslinjer

Skullerud vil med det aller første ta opp bruken av dashcam og retningslinjer rundt dette med sjåførene.

- Jeg skal i HMS-møte allerede torsdag, og da blir dette et samtaleemne, sier han.