Det skal ha vært sleipt og vått i veibanen der 16-åringen mistet livet. Foto: ERLING SKJERVOLD

Det var søndag kveld at Martinus Thor Martinussen (16) omkom i en motorsykkelvelt på Vikhammer.

16-åringen beskrives av en tidligere lærer som svært omgjengelig. Han var en stor humørspreder med glimt i øyet.

Lagkameratene sørger

- Jeg husker ham veldig godt som en positiv og hyggelig gutt, sier Torbjørn Spets, tidligere kontaktlærer ved Vikhammer ungdomsskole til adressa.no.

Martinussen var godt likt av både elever og lærere. 16-åringen skaffet seg lett venner. På skolen var han arbeidsom og han gikk ut med gode karakterer.

– Han var veldig rettferdig og real på alle måter. Nettopp på grunn av dette var det lett å ha en god kontakt mellom meg som kontaktlærer og ham, sier Spets.

I mange år spilte Martinussen fotball for Malvik, men sluttet i fjor. Hans tidligere lagkamerater er i øyeblikket på Dalecarlia cup i Borlänge i Sverige. Mandagens kamper spilte laget med sørgebånd. De holdt ett minutts stillhet før avspark, og lagkameratene er ifølge nestleder i Malvik fotball, Sissel Nordskag, sterkt preget av hendelsen. Martinussen beskrives som rask til beins på fotballbanen, og en som scoret mange mål for laget sitt. Nordskag kan fortelle om da Martinussen satte inn et fantastisk mål i straffesparkkonkurransen mot et italiensk lag på Gotia cup i Göteborg i fjor.

– Han var en kjempekjekk gutt, og stemningen i laget i dag preges klart av dette tragiske som har skjedd.

Veltet

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.36 på søndag kveld. Lettmotorsykkelen 16-åringen førte, veltet på strekningen mellom gamle og nye E6 i Vikhammerdalen. Et vitne adressa.no var i kontakt med, fortalte at det var glatt og sleipt i veibanen. Strekningen ble også beskrevet som bratt og svingete.

- Det er veldig uoversiktelig akkurat her. Man ser ikke utgangen av svingen når man kjører inn i den, sa vitnet.

Rådmann Kristian Rolstad har siden søndag kveld bidratt til organisering av oppfølgingen av de som er rammet av ulykken.

- Det er klart at dette er en tragedie, sier han.

Familie, venner, hjelpemannskap og representanter fra kommunen samlet seg mandag på Vikhammeråsen grendaskole for en minnestund.

– Det var en verdig og fin sammenkomst. Gymsalen var full av mennesker, sa ordfører Terje Bremnes Granmo i Malvik kommune.

Martinus Thor Martinussen beskrives som en positiv og omgjengelig gutt. Foto: PRIVAT