Like før klokken 09.00 torsdag morgen kom den siktede kvinnen i 20-årene inn i Trondheim tinghus sammen med to arrestbetjenter. Fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett startet klokken 09.00, og etter nærmere én time trakk dommeren seg tilbake for å skrive kjennelse.

Moren har nå tilbrakt to uker i varetekt, og politiet ba under rettsmøtet om fengsling i ytterligere nye fire uker, ifølge politadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt. Kvinnen selv ba om å bli løslatt, ifølge forsvarer Leif Strøm.

Nekter skyld

Det var natt til mandag 26. juni at helsepersonell rykket ut til en bolig i Namdalen etter at ei tre år gammel jente var blitt skadd. I over to døgn lå barnet i koma med kritiske hodeskader før hun døde på St. Olavs hospital den påfølgende onsdagen. Den døde jentas mor og stefar i 30-årene ble pågrepet, og er begge siktet for å ha utøvd dødelig vold mot jenta. Dette nekter de for, og hevder at barnet pådro seg skadene da hun falt ut av en barneseng.

Tekniske undersøkelser: Kripos har bistått i etterforskningen etter barnedødsfallet i Namsos.

Politiet mener imidlertid at det er et misforhold mellom moren og stefarens forklaring om fallet fra sengen, og de skadene jenta hadde. Dette er også bakgrunnen for siktelsen mot de to, har politiet opplyst.

Politiadvokat Sand opplyste onsdag de vil ha kvinnen fengslet på grunn av bevisforspillelsesfaren.

Politiadvokat Amund Sand er aktor under fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett.

Som i sist fengslingsmøte, vil politiadvokaten også be retten om at siktede i varetektsperioden får brev- og besøkskontroll samt medieforbud.

Vil løslates

- Argumentet er at den siktede på frifot kan påvirke vitner som politiet ennå ikke har hatt kontakt med, eller som politiet har hatt kontakt med, men vil stille flere spørsmål, sa Sand.

Under forrige rettsmøte i Trondheim tinghus 29. juni, måtte den siktede moren støttes inn i rettslokalet. Kvinnen er høygravid.

- Vi er vel oppmerksomme på både graviditeten og andre helsemessige forhold, og det må vi forholde oss til. Dette må håndteres på en måte som er forsvarlig, og det kan avstedkomme andre løsninger enn vanlig varetekt i fengsel. Varetekt skal jo vurderes løpende av politiet, og det blir ikke mindre aktuelt når er person er gravid, sa Sand til Adresseavisen tirsdag.