Anja og Siv Anita synes det er urettferdig at 18-åringer som er på byen for å danse kan bli utestengt fordi noen lager bråk. Foto: GURO KULSET MERAKERÅS

Det er mye slossing og vold i byen i helgene. Ofte er ungdommer under 20 år innblandet i bråket. Politiet i Trondheim ber nå politikerene om å vedta nye spilleregler for utestedene i det mest utsatte området.

Må gjerne komme til byen

-.Det er ikke det at vi ikke vil at ungdom skal få kose seg med en halvliter eller et glass vin. De må gjerne komme ned til byen og gjøre det, sier politibetjent Jarle Petersen.

Det han derimot vil ha slutt på er at svært mange ungdommer samles på et sted, utenfor utesteder. Alkohol, nattklubb og ungdom under 20 er en dårlig kombinasjon, mener Petersen. Nederst i Nordre og i Fjorgata ligger utestedene med såkalt ungdomsprofil tett. Og her oppstår de fleste slåsskampene. Derfor foreslår politiet at alle utstedene i indre bykjerne får 20-års aldersgrense.

Ifølge Olaf Arnstad jr, som driver Rick’s, er det en kjent sak at det er de under 20 som står bak den umotiverte volden. Han mener at de vil tøffe seg.

- Hørt om mye slåssing

-.Det tror jeg ikke noe på, sier Siv Anita Bjørnbeth (17).

- Jeg har hørt at det er mye slåssing, men det kan ikke bare være 18-åringene. En 18-åring som er voldelig i fylla er like voldelig når han blir 20, mener hun, og tror det har mer med personlighet enn alder å gjøre.

Siv Anita og Anja Løseth sitter på Nordre. De blir ganske lange i maska når de hører om politiets forslag om å stenge 18-åringer ute fra festlivet i midtbyen.

-.Det synes jeg er teit. Og urettferdig, sier Siv Anita, som heller etterlyser flere steder med 18-årsgrense.