En mann i 30-årene, som var passasjer på et Norwegian-fly, skapte ekstra bry for flybesetningen da flyet landet på Værnes tirsdag ettermiddag. Mannen sov så tungt at det var umulig å få vekket ham, og det ble nødvendig med bistand fra politiet for å få vekket mannen og transportert ham ut av flyet.

- Stablet ham på bena

- To politimenn fikk stablet ham på bena og satt ham i en rullestol. Mannen var overstadig beruset og «fotlaus», og måtte trilles gjenom adkomsthallen, sier operasjonsleder Bård Krogstad ved Trøndelag politidistrikt.

Utenfor ventet kjenninger av mannen som plasserte ham i baksetet på en bil, med kurs for Åre.

- Flysikkerhet det viktigste

- Det er uklart om mannen var overstadig allerede før han gikk på flyet, eller om han ble beruset under flyturen, sier operasjonsleder Krogstad.

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, bekrefter at det var nødvendig å få bistand av politiet, men kan ikke gi svar på om mannen var full da han gikk om bord eller om han ble det underveis.

- Både de som står ved gaten og cabinsjefen om bord i flyet, har et særlig ansvar for å avvise personer som kan være en risiko for flysikkerheten. Under flyturen skal cabinpersonalet observere og ha kontroll på alkoholinntaket hos passasjerene. I dette tilfellet måtte vi ha bistand av politiet for å få fjernet passasjeren fra flyet, men det betyr ikke nødvendigvis at han var full da han passerte gaten. Noen har alkohol medbrakt, og andre kan ta medisiner som slår uheldig ut, sier Sandaker-Nielsen.

Risikerer høye bøter

Dersom passasjerer utgjør en sikkerhetsrisiko, slik at flyet må ta en ekstra landing for å sette dem av, resulterer dette i høye bøter. I fjor ble en full, truende og vanskelig nordmann idømt en bot på 96 000 kroner, etter at et Norwegian-fly måtte ta en ekstra stopp i Polen for å sette ham av.