Tirsdag fikk dere lesere valget på hvilke to fremkomstmiddel TV-adressa skulle bruke for å sjekke hvem som kom først fra Trondheim til Stjørdal. Over 2500 stemmer endte med overlegen buss-seier, mens tog slo bil på nye E6 med noen få stemmer.

Men i etterkant viser det seg at tog mot buss fører til noen utfordringer vi klæbbjournalister ikke hadde tenkt så nøye gjennom på forhånd. For konseptet #oppdragfredagsrush innebærer at vi starter samtidig, og ender på samme plass etter tur på angitt strekning.

Med tog mot buss så starter man ikke samtidig, og derfor må vi dessverre gjøre endring.

SLIK GIKK DET SIST: Ni minutter skilte de to veivalgene i fredagsrushen

Tog er raskere enn buss

Vi tar ut buss, og setter bil på nye E6 mot tog i stedet. Grunnen er at buss og bil stort sett blir kjørende bak hverandre langs nye E6 på hele turen, sett bort fra holdeplassene bussen skal innom. Tog, som også er det mest miljøvennlige alternativet, kjører strake veien på skinnene og skal ifølge NSB bruke 38 minutter fra Trondheim sentralstasjon til Stjørdal stasjon. Det er fem minutter raskere enn det ATB oppgir at bussen skal bruke på samme strekning.

Så spørsmålet blir: Er bil raskere enn toget som går fra Trondheim klokka 15.10 fredag ettermiddag?

Men for at vi skal få dette til trenger vi din hjelp. Vi vet at mange togpendler den strekningen, og vi vil gjerne at du som tar toget klokka 15.10 fredag ettermiddag tar kontakt med vår journalist Roy Tommy Bråten på e-post roy.tommy.braaten@adresseavisen.no eller på telefon 97 68 67 23.

Tom Stefan er klar

Bilist Tom Stefan Kristoffersen fra Stjørdal har allerede gjort det, og vil være sjåfør for det ene teamet. Før han tar fatt på hjemturen skal han ta den muntlige delen i fagprøven til helsefagarbeider, så vi håper det er en smilende og lettet 29-åring vi får stifte bekjentskap med. Selv mener han at det vil gå bra.

De to teamene som starter fra Trondheim sentralstasjon følges da live på TV-adressa, og vi vil samtidig ha et livestudio der du kan komme med meninger og spørsmål.

Bli med du også!

Vi oppfordrer også deg som skal kjøre fra Midtbyen til Stjørdal til å starte samtidig som oss, der du kjører det du mener er den beste ruta til Stjørdal i fredagsrushet.

Etterpå forteller du oss i livestudioet eller i sosiale medier hvor du kjørte og hvor lang tid det tok. Det deler du med oss ved å bruke #oppdragfredagsrush i sosiale medier.

Du kan også dele din posisjon til enhver tid i fredagsrushet med mobilapplikasjonen Glympse. For at vi skal se hvor du er må du da dele din posisjon med taggen oppdragfredagsrush.

Hva tror du vil gå raskest i fredagsrushen. Tog eller bil? Gi din stemme overfor.