Dødsulykken skjedde da en personbil ble truffet av vogntoget 24. februar på E6 i Drivdalen i Oppdal. Vibeke Ohrstrand (25) fra Nordmøre var passasjer i personbilen, en Volkswagen Passat.

Hun omkom momentant  i ulykken. Ytterligere to personer, sjåføren av personbilen og en passasjer, ble hardt skadd i ulykken.

Høy hastighet

Den 33 år gamle vogntogsjåføren, som nå står tiltalt for uaktsomt bildrap skal ha holdt høy hastighet da ulykken inntraff, ifølge tiltalebeslutningen som kom i dag fra statsadvokat Per Morten Schjetne.

Strekningen var svært glatt, og mannen skal ikke ha tilpasset kjøringen etter forholdene. Tilhengeren fikk skrens og begynte å pendle. Vogntoget dekket begge veibaner da det det traff personbilen.

Tap av føreretten

Statsadvokat Schjetne har også stilt 33-åringen under tiltale for å ha forvoldt betydelig skade på legeme og brudd på veitrafikkloven.

Sjåføren av personbilen ble påført kraniebrudd. Det ble også den ene passasjeren, i tillegg til nedsatt hørsel og svekket korttidshukommelse.

I tiltalebeslutningen forbeholder statsadvokaten at det blir nedlagt påstand om tap av føreretten for alltid. Tiltaltes forsvarer, Christian Wiig, har ikke anledning til å kommentere saken på nåværende tidspunkt.