Det var mange som ville ha kontakt medpolitiet tirsdag morgen. Etter nattens ugjerninger kunne politibetjent KristinMaske telle opp hele fem forhold.

– Vi har hatt lignende episoder tidligere,men det er veldig sjelden at det skjer så mye på en natt, sier Maske ved Melhuslensmannskontor.

Funnet i grøftekanten

En grå personbil av typen Hyundai Matrixble meldt stjålet fra en parkeringskjeller på Gimse. Samtidig ble en henger somsto utenfor en bygning på Ler tatt. Denne ble derimot funnet igjen igrøftekanten ikke så langt unna åstedet.

– De ble sikkert sittende fast på stedet,så turde de kanskje ikke oppholde seg der lengre, så de dro videre til Lundamoog stjal en ny henger. Dette blir som sagt bare spekulasjoner.

Nok en henger ble nemlig stjålet påLundamo. I tillegg manglet en annen bil i området sitt registreringsnummer.

- Trenger ikke å være samme person

Den siste meldingen kom fra en mann, somfikk pengebok og elektriske artikler stjålet etter innbrudd i bil.

Det eneste sporet etter gjerningsmennene ertilhengeren som ligger i grøfta og noen fotavtrykk som er funnet nært det enetyveriet. Politiet mistenker en sammenheng mellom nattens hendelser.

– Det trenger ikke være samme personer,selv om mye tyder på det. De kan ha stjålet bilen, og byttet registreringsskiltfor at de skal bli vanskeligere å oppdage. Akkurat nå har vi veldig lite å gåpå, men vi må nesten begynne en plass, sier Maske som sier at hendelsene vilbli etterforsket.