Brannvesenet i Nord-Trøndelag har det travelt søndag ettermiddag. I løpet av et par timer har ikke mindre enn tre skog- og lyngbranner brutt ut nord i fylket.

Først ble det meldt om brann ved Snåsavatnet like etter klokken 15. Mens brannmannskapene forsøkte å skaffe oversikt her, kom det inn melding om brann i området Stortuva i Overhalla og rett før klokken 17 kom det inn melding om brann nord i Leka.

Brannvesenet er i gang med slukningsarbeid i Snåsa og i Overhalla, mens brannen i Leka er slukket, opplyser 110-sentralen i Nord-Trøndelag til adressa.no like før klokken 20.

- Der har brannmaskapet forlatt stedet. Og vi har kontroll over de to andre brannene.

Bruker helikopter

- Vi har fått bistand fra Sivilforsvaret og lokale bønder med gjødselvogner for å slukke brannen i Overhalla. Vognene brukes til å frakte inn vann inn i området, sier Nikolay Vatne ved 110-sentralen.

Også i Snåsa får brannvesenet bistand fra Sivilforsvaret. Det er også kalt inn brannhelikopter for å slukke brannen i det bratte terrenget mellom Snåsavatnet og Rennsjøen.

- Både i Snåsa og i Overhalla har det vært  utfordringer med vanntilførsel på grunn av store avstander til vannkildene. Vi har fått etablert tilførsel i Overhalla og skal nå fly inn mannskap og utsyr i Snåsa, forteller Vatne.

Han legger til at ingen av brannene truer bebyggelse.

Stengte E6

Søndag kveld besluttet politiet å stenge E6 i en periode på grunn av slukningsarbeidet, men veien er nå åpnet for trafikk igjen.

- Årsaken er at det er veldig bratt og at grunnen er løs. Det er derfor fare for ras når det slippes store vannmasser fra helikopteret, forklarer operasjonsleder Morten Evensen.

Også lørdag var det det skogbrann i Nord-Trøndelag. Da ble 20 mål skog svidd av på Måneset ved Værem i Nærøy kommune.

- Vi har folk ute for å kontrollere at alt er i orden, forteller Vatne.

Mandag morgen opplyser Vatne at brannmannskaper har jobbet hele natten med etteslukningsarbeid både i Overhalla og i Snåsa.

- Alle som har bidratt, Røde Kors, Sivilforsvaret, brannmannskaper og frivillige, har gjort en kjempejobb, sier han.