Skiløype-striden i Gjevilvassdalen har vært innom flere kommunale fora de siste månedene. Onsdag vedtok et flertall av kommunestyret i Oppdal å regulere skiløype på Gjevilvassvegen etter en over times lang debatt. Flere av kommunestyremedlemene erklærte seg inhabile i saken.

- Vi støtter ikke regulering, sa Senterpartiets Ola Husa Risan. Sigmund Fostad var enig: - Frontene har hardnet til gjennom lang tid. Jeg synes det er beklagelig at vi ikke greier å løse slike spørsmål på en human måte.

- Kraftfull demokratisk avgjørelse

Selv om kommunestyret nå går for regulering, er saken neppe over. Grunneierne som vil brøyte vegen, truer med å ta saken til retten.

- Nå har politikerne våre tatt ansvaret med å sikre skiløypa i Gjevilvassdalen. En kraftfull demokratisk avgjørelse. Nå er det ansvaret til resten av oss i det samme lokaldemokratiet å sørge for at de som gir oss denne skiløypa (mer eller mindre frivillig), grunneierne og matprodusentene våre, blir respektert og verdsatt. Husk det feires og slikkes sår i samme bygd. Det er pokker ikke lett! skriver Haakon Nordseth på Facebook etter kommunestyrevedtaket onsdag. Nordseth er aktiv i skiløypene og har i mange år vært leder for IL Snøhetta, som tråkker opp mange av skiløypene i Oppdal.

Vurderer å vinterstenge

Det kom ikke fram mye nytt i høringsrunden i forkant av behandlingen av skiløypestriden langs Gjevilvassvegen. Både Breesgård camping, Festa handel og Gjevilvasshytta har tapt betydelig på at veien ble brøytet i vinter. Trondhjems Turistforening (TT) vil vurdere å vinterstenge turisthytta dersom ikke skiløypa kommer tilbake, og veien fortsatt blir brøytet, slik den ble sist sesong.

Skiløypa omtales som Oppdals eneste lavterskelløype som passer alle lag av folket uansett fysisk og sosial forutsetning, og det er høyst delte syn på saken.

Foto: Adresseavisen