Brannen skal ha startet i låven på gårdsbruket, men politiet vet ennå ikke hva som var brannårsaken. Etter hvert spredte brannen seg til to andre bygninger.

- Et fjøs, et stabbur og ei trønderlån er tapt i brannen, sier vaktleder Roger Gjersvold ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Etterslukker i natt

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 15.24. Da første enhet kom til stedet klokken 15.42 var det full fyr i låven, opplyser 110-sentralen.

Like etter klokken 19.30 melder politiet at brannen regnes som slukket. Brannvesenet blir på stedet for å etterslukke og overvåke gården.

- Vi holder på å sende hjem folk nå. Noen blir der utover hele natten til i morgen tidlig, opplyser Stig Lunde ved 110-sentralen.

Ingen personer skadd

Politiet meldte tidlig at det verken var fare for dyr eller mennesker på gården.

- En familie på to voksne og tre barn bor på stedet. Ingen av dem var hjemme da brannen startet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt.

Han forsikrer at familien blir ivaretatt.

Berget kårbolig

Brannvesenet jobbet utover ettermiddagen med å berge de resterende bygningene på eiendommen. Ifølge Bjørn Ivar Haugen som befant seg på stedet var det fare for at brannen skulle spre seg til en kårbolig og et redskapshus som står rundt 20 meter i fra våningshuset.

Like før klokken 19 opplyste Jørund Berg ved 110-sentralen at det ikke lenger var spredningsfare.

Et vitne som har kjørte forbi stedet opplyste til Adresseavisen at «flammene sto høyt til værs».

Foto: Bjørn Ivar Haugen/Gauldalsposten

Mange enheter på plass

Gjersvold ved 110-sentralen opplyste at totalt fem enheter fra brannvesenet jobbet på stedet. I tillegg ble høyderedskap med lift tilkalt fra Trondheim.

- Vil liften gjøre arbeidet lettere?

- Ja, den vil gjøre det litt lettere å komme til, og å drive etterslukking, sier Gjersvold.

Gården ligger ifølge politiet på sørsiden av elven Gaula.

Brann: En gård i Midtre-Gauldal er overtent. Foto: Bjørn Ivar Haugen/Gauldalsposten